Zašto je Valencija odredište svjetskih trendsettera
Preskočite do glavnog sadržaja

Zašto je Valencija odredište svjetskih trendsettera

Zašto je Valencija odredište svjetskih trendsettera

FlyMeAway - Valencia

Valencija, možda i najljepši spoj srednjovjekovne i moderne arhitekture na Mediteranu, iz godine u godinu postaje sve popularnije odredište mnogih trendsettera. Odlučite li posjetiti veliki broj različitih restorana i isprobavati tipična španjolska jela ili ići u ludi noćni provod u neki od brojnih klubova, odaberite upravo ovaj grad kulture, predivnih plaža i zabave. Izdvojili smo trendi odredišta koje se gotovo uvijek nađu na popisu must-see stvari u Valenciji.

 

Valencija je grad poznat po uličnoj umjetnosti. El Carmen kvart iznenadit će vas brojnim grafitima i urbanom umjetnošću. Kreativnost i kvaliteta lokalnih umjetnika privući će vam pažnju, a odličnih fotografija za dijeljenje na društvenim mrežama neće vam nedostajati.

Ako ste više raspoloženi „hipijevski“, skrenite u kvart Russafu. U „kvartu hipstera“ mogu se naći najbolji restorani s tapasima, kao i najbolje umjetničke galerije u gradu. Isto tako, kafići u kojima se čitaju knjige, male pivnice i butici u vintage stilu, razlog su više za posjetu.

 

FlyMeAway - Valencia

 

U samom srcu jednog od najvažnijih trgovačkih područja Valencije, smjestila se Mercado Colón - jedna je od najimpresivnijih modernističkih zgrada u gradu. Njezin je arhitekt posjećivao radionice Antonia Gaudíja i jasno se može vidjeti njegov utjecaj. Ova zgrada više nije tržnica, već se tamo nalazi nekoliko trgovina, barova i kafića, uključujući i jedan od najboljih horchata barova (Horchaterías) u Valenciji.

 

FlyMeAway - Valencia

 

Horchata je tipično valencijsko piće napravljeno od chufa (jestivi šilj) koji se uzgaja samo u nekoliko područja svijeta, od kojih je jedan Valencia. To je osvježavajuće, kremasto, bijelo piće koje se može usporediti s bademovim mlijekom, a obično se poslužuje uz farton, lagano i slatko tijesto.  Veoma ukusna kombinacija koju svakako preporučamo da probate.

 

FlyMeAway - Valencia

 

Zaželite li se kave ili koktela u posebnom okruženju, odaberite jednu od sljedeće tri lokacije: Café Tocado poznato je odredište zaželite li se pariškog, cabaret stila. Obavezno isprobajte i poznat lokalni specijalitet Agua de Valencia - miks votke, gina, cave (bijelo pjenušavo španjolsko vino, najčešće iz Katalonije), soka od naranče i šećera.

 

Radio City poznat je zbog funky, soul i jazz glazbe, performansa i live glazbe. Također, svakog utorka tamo se održavaju flamenco večeri. Café de las Horas i njegov raskošan interijer u samom centru grada nezaobilazno je odredište mnogih trendsettera. Čak i kava ili koktel izgledaju glamuroznije u ovom interijeru.

 

FlyMeAway - Valencia

 

Ukoliko vas zanima kultura, posjetite Muzej lijepih umjetnosti, Nacionalni muzej keramike ili pak Muzej moderne umjetnosti (popularni IVAM), čiji restoran La Sucursal u ponudi ima modernu varijantu legendarnog španjolskog kolača od bundeve (arnadi).

 

FlyMeAway - Valencia

 

Osim odlične gastronomske i kulturne ponude, Valencija nudi i odličan noćni život. Raznolika ponuda mjesta za izlazak neće razočarati ni najzahtjevnije „partijanere“. Popijte piće u nekom od modernih barova u ulici del Carmen u samom središtu grada. Male uličice, poznata valencijanska arhitektura i pregršt malih kafića, barova i restorana idealni su za večernja druženja.  U tom se dijelu grada posebno vidi spoj različitih stilova života, ali i kultura. Ako ste više za glamurozniji izlazak, idealan izbor su klubovi, restorani i koktel barovi uz plažu.

 

FlyMeAway - Valencia

 

Dobro je napomenuti kako je Valencija poznata kao iznimno tolerantan grad, ljudi su nasmiješeni i pristupačni, tako da se možete osjećati sigurno i rano ujutro (kad najčešće i završava noćni život). Svaki će trendsetter u Valenciji pronaći nešto za sebe.  Zanima li vas moda, upravo ćete tamo dobiti nadahnuće za nove kreacije. Butici diljem grada, često i lokalnih brendova, zaokupit će vam pažnju.

 

Dakle, nema idealnijeg mjesta za uživanje i odmor s obzirom na mogućnosti koje nudi treći grad po veličini u Španjolskoj. Bogatstvo gastronomske i kulturne ponude, kao i odličan noćni provod dovoljan su motiv za posjet ovom trendi gradu.

Up