Vodič za zabavu na novogodišnju noć u Valenciji
Preskočite do glavnog sadržaja

Vodič za zabavu na novogodišnju noć u Valenciji

Vodič za zabavu na novogodišnju noć u Valenciji

FlyMeAway - Valencia

 

Doček Nove Godine na ugodnoj temperaturi

Dosta vam je smrzavanja na trgovima u novogodišnjoj noći? Dočekajte Novu Godinu u Valenciji na ugodnih desetak stupnjeva. Mediteranska klima će vam sigurno odgovarati kako biste napunili baterije na novogodišnjem putovanju.

Valencija je privlačna turistima zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika. Među najpoznatijim znamenitostima je Llotja de la Seda poznata kao tržnica za svilu koja datira iz 16. stoljeća i nalazi se na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Nemojte zaobići niti centralnu tržnicu koja je među najstarijima u Europi. Ne samo da će vas oduševiti bogata ponuda već je i sama građevina impresivna sama po sebi.

U futurističkom gradu bogate povijesti svatko može pronaći nešto za sebe. S jedne strane vidite povijesne građevine u raznim stilovima, dok vas s druge strane očekuje moderna arhitektura impresivnog dizajna.

Loža svile Valencia

 

Lokalni gastronomski užici

Ako niste sigurni kako započeti novogodišnju avanturu predlažemo posjet nekom od lokalnih restorana kako bi uživali u okusima tradicionalne kuhinje. Za vrijeme boravka u Valenciji svakako morate kušati njihov najpoznatiji specijalitet, Paellu.

FlyMeAway - Paella - Valencia

 

Grožđe koje donosi sreću

Grad je prepun ljudi koji su došli u potrazi za dobrom zabavom, najveća zabava u novogodišnjoj noći tradicionalno se sprema na poznatom Plaza de Auyntamento. Na najpoznatijem novogodišnjem odredištu u Valenciji DJ će se pobrinuti da se dobro zabavite u prvim minutama Nove Godine. Tamo vas očekuje i spektakularan vatromet koji iz godine u godinu postaje sve bogatiji. Osim vatrometa u Valenciji je u to vrijeme i festival svjetla koji svojom veličinom gradu daje posebnu čaroliju.

Kako bi doživljaj bio potpun poštujte lokalnu tradiciju. Pojedite dvanaest bobica grožđa za vrijeme dvanaest otkucaja sata i osigurajte si sreću u nadolazećoj godini. Ovo vjerovanje živi već dugi niz godina i prava je turistička atrakcija. Grožđe možete kupiti na svakom koraku u novogodišnjoj noći. Ova tradicija oduševljava turiste, a domaći se ponose ovim običajem.

Ako vam dosadi zabavljati se u gužvi na otvorenom preporučujemo da se uputite prema Barrio del Carmen u samom centru gdje će vas dočekati brojni barovi i restorani. Hoteli, barovi i restorani organiziraju novogodišnje programe za svoje goste. Predlažemo da rezervirate svoja mjesta na vrijeme.

FlyMeAway - Valencia Nova Godina

 

Novogodišnja zabava do jutarnjih sati

Kada sat otkuca ponoć počinje prava zabava, miris grožđa proširio se ulicama. Grad je preplavljen pozitivnim emocijama i sve je u ritmu dobre zabave. Osim glazbe DJ-a čuju se i ritmovi flamenca. Flamenco se sastoji od pjesme koju izvode podjednako muškarci i žene bez pratećih vokala, zvuka gitare koji prate zvukovi kastanjeta i lupanja stopalima o tlo. Flamenco svoj vrhunac doživljava kada se plesači prepuste emocijama i ponese ih ritam. Pokušajte uhvatiti korak popularnog španjolskog plesa koji ostavlja bez daha već pri prvom susretu. Flamenco je karakterističan za ovo područje Španjolske i odražava temperament lokalnog stanovništva. Snažna i graciozna izvedba s često složenim radnom ruku i nogu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Prilikom izvođenja osim pjevača, plesača i glazbenika emocije redovito preplave i publiku koja se nerijetko pridružuje umjetnicima bilo u plesu, pjesmi ili glazbi. Spomenute kastanjete male su udaraljke specifične za ovo područje. Budite originalni i ovoga puta zaobiđite magnete za frižider ili privjeske za ključeve, idealan suvenir iz Valencije su upravo kastanjete.

FlyMeAway - Flamenco - Valencia- Nova Godina

 

Novogodišnja avantura na ulicama Valencije sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Možda se među vama krije talentirani flamenco plesač, a niste to do sada imali prilike otkriti ili vam grožđe zaista donosi sreću. U svakom slučaju ne znate dok ne probate, putujte s nama i obogatite se doživljajima koje ćete dugo pamtiti!

Up