Turistički vodič za 4 obiteljska dana u Valenciji
Preskočite do glavnog sadržaja

Turistički vodič za 4 obiteljska dana u Valenciji

Turistički vodič za 4 obiteljska dana u Valenciji

 

Turistički vodič za 4 obiteljska dana u Valenciji

 

Valencia je turistička destinacija koja je zanimljiva svim generacijama. Spoj bogate povijesti, futurističke arhitekture i nepreglednih zelenih površina svakom turistu daje na izbor kako će provesti svoje vrijeme u jednom od najvećih gradova Španjolske. Osim povijesnih, kulturnih i znanstvenih atrakcija u Valenciji možete uživati i u lokalnoj gastronomskoj ponudi i glazbi. U nastavku donosimo nekoliko atrakcija koje nikako ne smijete zaobići za vrijeme boravka u Valenciji.

 

1.DAN: ZELENE OAZE MIRA I ZABAVE

Tek ste stigli u Valenciju, opustite se šetnjom kroz zeleni park u središtu grada. Tijekom šetnje vrijeme će vam brzo prolaziti otkrivajući nove sadržaje ovog zelenog prostranstva.

Valencia je poznata po svojoj zelenoj zoni koja je duga čak 9 km i proteže se kroz samo središte grada. Kako je nastala u središtu grada? Nastala je na koritu rijeke Turie koja je odlukom građana preseljena izvan grada. Rijeka Turia često se izlijevala iz korita i stvarala građanima velike probleme. Nakon preseljenja rijeke na plodnom tlu njenog korita nastao je veliki park s mnoštvom sadržaja. Lokalno stanovništvo redovito odlazi u park, a turisti su iznenađeni kako je moguće da se ovakva zelena oaza nalazi u samom središtu grada. I kada biste zaboravili na zelenu zonu koju vrijedi posjetiti, brzo bi se prisjetili. Gdje god krenete naići ćete na dio ovog prekrasnog prostranstva.

ZELENE OAZE MIRA I ZABAVE - VALENCIJA

U prekrasnu prirodu slavne zelene zone savršeno se uklapa bio park. Iako u centru grada, mnoštvo zelenila idealno je okruženje za razne životinje. Bioparc je zoološki vrt koji je najviše prilagođen životinjama. Otvorenijeg je tipa od klasičnog zoološkog vrta i pokušava što realnije osigurati životinjama stanište poput onoga koje su imale u divljini. U Valenciji se nalazi jedan od najpoznatijih u Europi. Rezervirajte svoje ulaznice online kako bi ostvarili popust.

Cijene ulaznica:

Odrasli (13 – 64 godina): 23,80€

Djeca (4 – 12 godina): 18,00 €

+65 godina: 17,50 €

Osim online popusta postoje još neki popusti poput 15% popusta za studente, 15% popusta za samohrane roditelja, 15% popusta za osobe s invaliditetom, a ulaz za djecu do 4 godine je potpuno besplatan.

Bio park Valencija

 

2.DAN: DAN GRADA ZNANOSTI I UMJETNOSTI

Za vrijeme boravka u Valenciji morate posjetiti L'Oceanografic. Akvarij leži u srcu futurističkog grada znanosti i umjetnosti. Kao najveći oceanografski park otvorenog tipa u Europi zauzima čak 110 000 četvornih metara prostora. Njegovu glavnu zgradu, koja ima oblik lokvanja, dizajnirao je istaknuti španjolski arhitekt, Felix Candela.

 

Već pri samom ulazu bit ćete impresionirani samom građevinom i njenom okolinom, ali kada prođete kroz ulaz i zavirite u podvodni svijet ostat ćete bez riječi. U čuvenom akvariju živi 45 000 riba i  morskih životinja koje predstavljaju ekosustav na Mediteranu, Arktiku i Antarktiku, kao i tropskim morima te Crvenom moru. Životinje žive u devet podvodnih tornjeva koji predstavljaju kako izgleda morski eko sustav. Dva tornja spojena su tunelom odnosno spremnikom u kojem plivaju morski psi i raže. Zapremnina spremnika iznosi  sedam milijuna litara vode.

 

Ne propustite doživljaj hodanja u tunelu dok iznad vas plivaju morski psi. Napravite fantastične fotografije koje ne samo da će oduševiti Vaše prijatelje na društvenim mrežama već ćete ih sami rado pogledati i prisjetiti se doživljaja u Valenciji.

Savjetujemo da karte kupite online kako bi izbjegli čekanje na blagajnama i započeli svoju avanturu bezbrižno.

Valencija - Grad znanosti i umjetnosti

 

Kada završite razgledavanje akvarija, puni dojmova nastavite dalje u istom tonu. Osim što ćete uštedjeti ako kupite komplet ulaznica za akvarij i muzej znanosti, muzej je logičan slijed.

Principe Felipe Science Museum smjestio se u “Gradu umjetnosti i znanosti” u blizini L'Oceanografica. Impresivna građevina još impresivnijeg sadržaja. Osim same izložbe imat ćete priliku vidjeti i prave pokuse uživo i sudjelovati u njihovoj izvedbi. U muzeju ćete se sigurno zadržati i pokazati djeci da muzeji mogu biti itekako zabavni. Neke od tema s kojima ćete se susresti u muzeju su evolucija života, znanosti i tehnologije koje ćete istražiti kroz samu izložbu i interaktivni sadržaj. Program je organiziran tako da svi mogu sudjelovati i zabaviti se.

Principe Felipe Science Museum Valencia

 

3.DAN: DAN ZA PLAŽU

Ako se zaputite prema najpoznatijoj plaži u Valenciji,sigurno ćete na putu primjetiti Gulivera koji leži na podu i zastati. Pred vama će se naći zabavni park zanimljivog oblika i sadržaja. Kada se spomene zabavni park najčešće pomislimo na zabavu za djecu. U Gulliver zabavnom parku svi imaju priliku isprobati raznolike tobogane koji se prostiru kroz cijeli lik Gulivera, te će oduševit i djecu i odrasle. Ovaj park ne samo da je zabavan već je i jedinstven u svakom pogledu, ovaj doživljaj pamtit ćete cijeli život.

Gulliver - Valencija

 

Nakon što ste gotovo bez zaustavljanja prošetali parkom koji ste već prvi dan istražili na kraju zelene zone došli ste do plaže ¨Playa de La Malvarrosa¨. Među mnogim plažama u Valenciji ovu bi izdvojili kao najljepšu. Duga pješčana plaža poznata je po mnogim dvorcima od pijeska koji su na ovoj plaži normalna pojava. Zlatni pijesak prostire se na površini kojoj se ne vidi kraj. Najpoznatija plaža u Valenciji zaista fascinira svojom veličinom. Upustite se u gradnju dvorca i probudite dijete u sebi. Zajedničkim snagama cijela obitelj sagradit će mali grad prepun dvoraca raznih oblika i veličina. Osim prekrasnog pijeska i mora na ovom području nalaze se brojni kafići i restorani do kojih možete stići šetnjicom uz obalu. Provedite nezaboravni dan na ovoj prekrasnoj plaži.

Playa de La Malvarrosa - Valencija

 

4.DAN: DOŽIVI VALENCIJU

Kako bi osjetili kakve emocije i raspoloženje vladaju Valencijom za vrijeme najpoznatijeg lokalnog proljetnog festivala posjetite muzej koji je posvećen upravo tome.

 

Las Fallas je najpopularnija zabava u Valenciji, održava se u ožujku, ali Fallas Museum radi cijele godine i donosi atmosferu koja u ožujku vlada gradom. Za vrijeme festivala ima puno petardi i vatrometa koji se može usporediti s onim novogodišnjim. Festival je poznat po divovskim papirnatim figurama koje najčešće ismijavaju političare ili zvijezde tamošnjih sapunica. Kako bi figure pretvorili u pepeo priprema se spektakularan požar. Muzej je napravljen kako bi Vam omogućio doživljaj dijela atmosfere ako niste Valenciju posjetili u ožujku.

 

Cijena ulaznice iznosi 83 kune, važno je znati i kako je ulaz slobodan nedjeljom i blagdanima.

Las Fallas - Valencija

 

Ako niste do sada , krajnje je vrijeme da isprobate tradicionalnu kuhinju. Ne smijete otići, a da niste probali lokalni specijalitet i najpoznatije jelo u Valenciji, Paellu. Postoje razne varijante ovog popularnog jela, odaberite svoju omiljenu i uživajte u okusima tradicije.

 

Paella - Valencija

 

U ovom vodiču za 4 obiteljska dana u Valenciji naveli smo nekoliko atrakcija koji nikako ne smijete zaobići za vrijeme svoga boravka. Grad je pun ljepota i raznih zanimljivosti za koje bi Vam trebalo više od 4 dana kako biste sve stigli u miru posjetiti. Sigurni smo da ćete nakon ovog posjeta Valenciji poželjeti vratiti se kako bi mogli do kraja istražiti jedan od najzanimljivijih gradova Europe. 

Up