Turistički vodič za 4 ljubavna dana u Valenciji
Preskočite do glavnog sadržaja

Turistički vodič za 4 ljubavna dana u Valenciji

Turistički vodič za 4 ljubavna dana u Valenciji

FlyMeAway - Ljubavni vodič - Valencia

Valencija je poznata po cvijeću, glazbi, hrani i povijesnom centru. Iako nije najpoznatije mjesto za romantično putovanje definitivno je odličan izbor, jer u njoj možete uživati u povijesnoj jezgri, cvijeću, romantičnim šetnjama, večerama… Široka je paleta mogućnost za ispijanje kave u lokalnim kafićima, posjetu tečaju hrane i odlasku na različite događaje. Neće vam ostati previše vremena za spavanje.

 

PRVI DAN

Prvi dan svojeg putovanja možete započeti jutarnjom kavom u jednom od mnoštvo kafića u starom dijelu grada. Jedan od romantičnijih i zanimljivijih je Sant Jaume Cafe u samom centru starog grada. Početak putovanja počinje kroz njezinu jezgru gdje možete posjetiti Katedralu, nacionalni muzej Ceramica Gonzalez Marti, baziliku de la Virgen, Mercat central, Placu de l’Ajuntament…

FlyMeAway - Valencija

Popodne možete provesti na Puente de las floresu ili mostu cvijeća koji je otvoren 2002. godine, a dobio je ime po cvijeću koje se proteže tokom cijelog mosta. Na njemu se nalazi 27,000  sadnica cvijeća svih boja, koje variraju ovisno o sezoni. Mjesto koje morate zabilježiti fotografijom.

FlyMeAway - Valencija

 

DRUGI DAN

Nakon prvog dana koji je bio posvećen razgledavanju grada, drugi dan rezervirajte za tečaj kuhanja njihovog tradicionalnog jela Paelle. Možete izabrati između jutarnjeg ili popodnevnog ovisi o tome da li ste isplanirali jutarnju kavu ili shopping u obližnjim ulicama.

Mi vam preporučujemo jutarnji tečaj, koji uključuje vodstvo vodiča do centralnog marketa, gdje će vam pokazati kako odabrati prave sastojke za Paellu. Za vrijeme tečaja kušat ćete različita domaća vina i piva. Po završetku tečaja, biti će vrijeme za ručak, gdje ćete sami isprobati svoje jelo i dobiti diplomu kao Paella amasador.

FlyMeAway - Valencia

Nastavak cijele priče možete dovršiti u palači glazbe, koja je nastala 1987. godine. To je mjesto gdje možete uhvatiti neki od koncerta, koji su u blizini velike fontane kako bi atmosfera bila još romantičnija. Krajem drugog dana ostavite za romantičnu večeru u Casa Montani. Zbog odličnih preporuka vrhunskih gurmana idealno bi bilo da rezervirate svoje mjesto, kako ne bi trebali čekati više od pola sata. Cijena za 3 osobe s vinom iznosi cca. 75 eura.

FlyMeAway - Valencia

 

TREĆI DAN

Nakon upoznavanja sa znamenitostima grada, kuhanju i uživanju u glazbi, treći dan rezervirajte za prirodu. Uputite se na vožnju biciklom uz rijeku. Možete se priključiti organiziranoj grupi s vodičem koja traje 3 sata za 25 eura i uživati nakon uz Tapase ili rentati bicikl za 15 eura dnevno.

Nakon vožnje biciklom otiđite na plažu, koja je udaljena 2 km od centra i do nje je veoma lako doći metrom. Plaže su veoma čiste i prostrane na kojima možete uživati u  romantičnom zalasku sunca.

FlyMeAway - Valencia

Neki odlaze roniti dok drugi mogu posjetiti restoran Submarine i uživati u podvodnim čudesima. On je smješten u dijelu umjetnosti i znanosti, među mnogim osebujnim i futurističkim građevinama ističe se lijepi Le'Oceanografic dizajn Felix Candela. Okužen je velikim kružnim akvarijem gdje se može uranjati u duboki ocean vode, barem imaginarno. Mnogobrojne ribe koje se nalaze svuda oko vas i elegantna ukrasna rasvjeta slična modernoj luksuznoj jahti daju dojam kao da ste jedini tamo.  Možete izabrati između Desgustation Menu ili Carta Menu te uživati u okusima španjolskih i stranih vina.

FlyMeAway - Valencija

 

ČETVRTI DAN

Zadnji dan ostavite za uživanje u botaničkom vrtu koji se nalazi uz ulici Torres de Quart. On je jedan od najljepših zelenih površina u gradu. Okružen je drvećem i cvijećem iz svih krajeva svijeta s aromatičnim biljem i palmama. Mirna atmosfera čini ga idealnim za romantičnu šetnju, a ulazak je svega nekoliko eura. 

FlyMeAway - Valencija

Ako niste imali prilike do sada zadnji dan je idealno vrijeme za degustaciju Horchate. To je piće od tigrovog oraha. Može biti jednako opojno kao vaša ljubav. Možete ga pronaći diljem grada, ali jedno od najstarijih i najzanimljivijih je povijesna lokacija Horchatería Santa Catalina, koja je stara preko 100 godina.

FlyMeAway - Valencija Nova Godina 2018

Posljednju večeru iskoristite za kušanje tradicionalne Agua de Valencia u Cafe de las Horas. U ovom eklektičnom bar svaku večer možete uživati u čitanja poezije i tematskim večerima. Definitivno ćete se tamo dobro zabaviti, a vlasnik Mark je divan čovjek koji nikada ne dopušta da se piće „osuši“. Njabolja atmosfera počinje točno u ponoć. Na njihovoj Facebook stranici možete vidjeti raspored tematskih večeri, kako bi barem na nekoliko sati ušli u novi svijet.

 

Nadamo se da ćete uživati s nama u čarima Valencije 5 dana na našem novogodišnjem putovanju!

Up