Što vidjeti na uskršnjem putovanju u Lisabon?
Preskočite do glavnog sadržaja

Što vidjeti na uskršnjem putovanju u Lisabon?

Što vidjeti na uskršnjem putovanju u Lisabon?

Lisabon - FlyMeAway - Uskrs 2018

Lisabon nudi ponešto za svakoga: prekrasne spomenike, tvrđave i zanimljive gradske ulice, raznoliku gastro ponudu, bogat noćni život i izuzetno toplu i prijateljsku atmosferu. Predivan glavni grad Portugala jedan je od najkarizmatičnijih gradova u Europi s bogatom poviješću i zanimljivom sadašnjošću. Još uvijek nije toliko posjećen,pa ako ste putnik koji voli manje gužve, Lisabon je pravi grad za vas.

Na našem uskršnjem putovanju možete osjetiti kako živi Lisabon u centralnim četvrtima Baixa i Alfama, posjetiti Belem, mjesto otkud se Vasco da Gama zaputio u svijet ili otići do Oceanarija i promatrati divni podvodni svijet.

 

Četvrt Alfama

Lisabon - Alfama - FlyMeAway

Alfama je najstarija četvrt u Lisabonu. Labirint uskih uličica vodi vas od ušća rijeke Tejo do dvorca na brdu. U ovoj četvrti nalazi se mnogo važnih građevina kao što su lisabonska glavna Se katedrala, stari dvorac San Jorge na vrhu brda s kojeg se pruža predivan pogled na cijeli grad, nacionalni Pantheon gdje su pokopana brojna velika imena Portugala, te na kraju crkva svetog Antonija.

Katedrala Lisabon - FlyMeAway

Prije 13. stoljeća Alfama je bila četvrt izvan gradskih zidina gdje su živjeli siromašni. Iako je danas puna turista, nije ništa izgubila na svom drevnom šarmu. Ovdje možete uhvatiti i famozni tramvaj broj 28 koji će vas voziti raznim uskim uličicama.

Lisabon - tramvaj - FlyMeAway

Kad ste u Alfami, svakako otiđite i na vidikovac Miradouro de Santa Luzia i snimite predivne fotografije grada.

 

Toranj Belem

Belem - FlyMeAway - Lisabon

Gotički toranj Belem iz 16. stoljeća nalazi se uz rijeku Tejo i jedan je od najprepoznatljivijih simbola Lisabona, ujedno i pod zaštitom UNESCO-a. Toranj Belem služio je prvenstveno kao utvrda i zaštita grada, a jedno je vrijeme bio i zatvor.

 

Bairro Alto

FlyMeAway - Lisabon

Nakon što ste upoznali neka povijesna mjesta, upoznajte se i s kafićima, restoranima i klubovima gdje se izvodi fado. Gdje bolje nego u četvrti Bairro Alto. Strme ulice s trokatnicama pune su trgovina i mjesta gdje možete nešto popiti i pojesti. S obzirom da ćete se trebati puno penjati, preporučamo da zaboravite visoke potpetice, a uspon mogu olakšati Elevador da Gloria ili Elevador da Santa Justa. Ovaj potonji lift napravio je učenik samog Gustava Eiffela, a na vrhu je i mali restoran s predivnim pogledom.

Lisabon - FlyMeAway

 

Rua Augusta Arch

Rua Augusta Arch je kameni trijumfalni svod izgrađen u spomen na veliki potres koji je grad pogodio 1755. godine, a s kojeg se pruža predivan pogled na rijeku Tejo. Ovdje možete pronaći mnoštvo suvenirnica, raznih trgovina i restorana, a po sunčanom vremenu možete sjesti uz obalu na zidić i uživati uz rijeku.

 

Oceanarij

Oceanário de Lisboa najveći je zatvoreni akvarij u Europi i zaista ga je šteta propustiti vidjeti. Nalazi se u Parque das Nações, gdje se održavao Expo '98. Uživajte u pogledu na morske pse, velike raže i brojne ribe. U oceanariju ima čak 16 tisuća životinja, od čega 450 različitih vrsta koje možete vidjeti svakog dana od 10 do 19 sati. Cijena ulaznice za odrasle je 16,20 eura ako je kupite online, odnosno 18 eura za kupnju na licu mjesta.

FlyMeAway - Lisabon

 

Plaže u Lisabonu

Lisabon se nalazi blizu brojnih predivnih pješčanih plaža do kojih možete autobusom ili vlakom. Zapadno od grada je priobalje Cascais-Estoril, dok se južno nalazi Costa Caprica s 25 kilometara plaža koje okružuje Atlantski ocean pa je zapravo idealan za surfanje. Za prave plaže za kupanje uputite se na zapad do obale nacionalnog parka Serra de Sintra gdje se nalaze predivne plaže Praia da Adraga , Praia de Guincho i Cresmina. Za posjet ovim plažama trebat će vam automobil.

FlyMeAway - Uskrs - Lisabon

 

Ako još niste posjetili Lisabon, rezervirajte svoj let već danas i upoznajte jedan od najljepših gradova Europe!

Up