Sardinija - Uskrs
Preskočite do glavnog sadržaja
18.04.2019
ZAG-CAG 14:30-16:25
23.04.2019
CAG-ZAG 1:30-3:15

Cijena uključuje: direktan povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 5 kg i predana prtljaga 15 kg

Cijena uključuje: direktan povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 5 kg i predana prtljaga 15 kg, autobusni transferi, 4 noćenja u 3* hotelu na bazi dvokrevetne sobe s doručkom, voditelj putovanja na HR jeziku.

GARANTIRANO PUTOVANJE!

PRISTOJBE UKLJUČENE U CIJENU!

Upišite promo kod PLACE2GO i ostvarite popust od 300 Kn na let ili 400 Kn na Let+hotel!

PLACE2GO PROMO

Drugi po veličini otok u Sredozemlju, talijanska autonomna pokrajina Sardinija poznata je po svojim brojnim rajskim plažama i povijesnim atrakcijama. Sardinija je smještena zapadno od apeninskog poluotoka, svega 12 km udaljena od francuskog otoka Korzike te se po lijepom vremenu s obale Korzike može vidjeti slikovita Sardinija. Svaki poznavatelj i ljubitelj talijanske kulture i načina života složio bi se da, unatoč činjenici da je otok pripojen Italiji još u 19. stoljeću, potpuno se razlikuje od kontinentalnog dijela Italije.

Zajedno s FlyMeAway Putničkom agencijom imate priliku uživati u ovom prekrasnom otoku za vrijeme Uskrsa te se opustiti u odličnom hotelu u blizini glavnog grada Cagliarija.

 • Izravni let Zagreb - Cagliari - Zagreb

  18.4.2019. 14:30 - 16:25

  23.4.2019. 01:30 - 03:15

   

  18.4.2019. CAGLIARI

  Sastanak putnika s voditeljem putovanja na odlaznom terminalu (1. kat) Međunarodne zračne luke Zagreb „Franjo Tuđman“ 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Cagliari. Slijetanje u Zračnu luku Cagliari predviđeno u 16:25 sati. Po dolasku u zračnu luku slijedi transfer za hotel Best Western 3*. Preraspodjela putnika po sobama. Slobodno poslijepodne za vlastite aktivnosti

  Cagliari - Sardinija - Uskrs 2019 - FlyMeAway

   

  19.4.2019. CAGLIARI I SAN SPERATE "Zvučni Vrt"

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet u San Sperate gdje ćemo posjetiti „Muzički Vrt“ te stručni obilazak gada Cagliarija. Nakon doručka sastanak grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te polazak autobusom prema mjestu San Sperate. San Sperate je gradić udaljen 20-ak Km od Cagliarija prema jugu te je ujedno i umjetnička galerija na otvorenom puna živahnih i raznobojnih murala. Ovdje ćemo posjetiti i „Muzički Vrt“ Pinuccio Sciola gdje razni objekti od kamena proizvode zvuk i muziku. Nakon obilaska San Speratea izlet nastavljamo autobusom prema Cagliariju. Dolaskom u Cagliari, uz stručno vodstvo, obići ćemo Stari grad i najvažnije atrakcije kao što su Bazilika Bonaria, panoramski pogled s Monte Urpinu. Posjetit ćemo i katedralu Santa Maria di Castello te ostale znamenitosti grada. Nakon stručnog obilaska slobodno vrijeme za osobne aktivnosti, prije polaska autobusa prema hotelu. Dolazak u hotel. Noćenje.

  Sardinija San Sprate - Uskrs 2019 - FlyMeAway

   

  20.4.2019. BARBAGIA - MAMOIADA I ORGOSOLO

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo cjelodnevni izlet u srce Sardinije, u regiju Barbagia. Nakon doručka okupljanje grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela u 9:00 sati te polazak autobusom na izlet. Prva postaja na ovom izletu je Mamoiada – malo mjesto u samom srcu Sardinije. Ovdje ćemo posjetiti Muzej mediteranskih maski, mjesto gdje se nalazi izložba ručno rađenih maski. Muzej je nastao s ciljem kulturološkog povezivanja malog grada Mamoiade, koji je u svijetu poznat po svojim tradicionalnim maskama „Mamuthones“ i „Issohadores“, te ostalih mediteranskih područja koja njeguju kulturu maski i karnevalske proslave. Nakon ovog „karnevalskog“ grada autobusom ćemo se uputiti prema gradu Orgosolo. Prije samog obilaska grada, zaustavit ćemo se u lokalnom tradicionalnom restoranu smještenom u šumi, gdje ćemo ručati tipičnu sardinijsku hranu (desert i vino uključeni). Nakon ručka slijedi obilazak grada Orgosolo. Grad je poznat po antimilitarističkom i nenasilnom otporu građana u Pratobelli (1969.g.) te po veličanstvenim muralima (zidne slike različitih tema kao što su svakodnevni život na Sardiniji, aktualni problemi i politički prosvjedi). Najznačajniji i najljepši murali nalaze se u glavnoj ulici te sporednim uličicama. Posebno su cijenjena djela muralista F. Del Casina, prepoznatljiva po posebnom stilu toskanskog majstora, F. Del Bue, Florisa i Kikina, kao i mnogih drugih umjetnika, studenata i građana Orgosola. Slobodno vrijeme za kavu ili kratku šetnju. Nakon šetnje šarmantnim ulicama Orgosola slijedi povratak u bus te odlazak prema hotelu. Slobodna večer. Noćenje.

  Sardinija Uskrs 2019 - Orgosolo - FlyMeAway

   

  21.4.2019. ANTIČKI GRAD NORA I ŠPILJA IS ZUDDAS

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u prvo naselje Feničana u antički grad Noru te posjet špilji Is Zuddas. Sastanak grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te odlazak autobusom na cjelodnevni izlet. Prvo ćemo se uputiti u Pulu, šarmantan turistički grad na jugu Sardinije. Obilazak Crkve svetog Efisia (Sant Efisio) koja je smještena uz samu obalu mora. Zatim slijedi obilazak arheoloških iskopina u mjestu Nora te posjet antičkoj kuli Coltellazzo. Punski i Romanski grad Nora, osnovan je u VIII stoljeću prije Krista te se smatra prvim naseljem Feničana. Grad Nora je nekada bio administrativno, komercijalno i vjersko središte opremljen s tri lučka objekta koja su omogućavala jednostavno uplovljavanje u bilo koje doba godine. Kula Coltellazzo, također poznata i kao kula Sant'Efisio je obalna kula Cagliarskog zaljeva na vrhu brežuljka s pogledom na antičke ostatke grada Nore. Na ovom važnom arheološkom nalazištu još uvijek se mogu vidjeti ostaci feničanske ere kao što su prostorije za stanovanje, arhaična svetišta, kao što je hram posvećen božici Tanit, prekrasno kazalište, kompleks od četiri kupke, hramovi i ostalo. Nakon obilaska Nore slijedi transfer autobusom do mjesta Santadi gdje ćemo imati klasični sardinijski ručak (vino uključeno). Nakon ručka nastavljamo s izletom te ćemo se uputiti u prekrasnu špilju Is Zuddas, kraška špilja sa stalaktitima i stalagmitima. Ovo remek-djelo prirode i prekrasan podzemni itinerar stvoreni su neprekidnom snagom vode koja prodire između dolomitskih stijena. Nakon obilaska podzemne špilje završava naš izlet te ćemo se uputiti autobusom prema hotelu. Slobodna večer. Noćenje.

  Sardinija Nora - Uskrs 2019 - flymeaway

   

  22.4.2019. BARUMINI I GIARA

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u najvažnije arheološko nalazište mistične nuraghi civilizacije Barumini te posjet bazaltskoj visoravni Giara. Sastanak s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te polazak autobusom prema mjestu Barumini gdje ćemo posjetiti selo i arheološko nalazište civilizacije nuraghi „Su Nuraxi“. Kompleks Barumini uvršten je na UNESCO-v popis kulturne baštine. Prema UNESCO-u, ovo iznimno vrijedno i važno arheološko nalazište primjer je najcjelovitijeg i najočuvanijeg naslijeđa Nuraghi civilizacije, istodobno pokazuje inteligentnu uporabu inovativnih materijala i tehnika od strane prapovijesne zajednice. U Baruminiju posjetit ćemo i Muzej Casa Zapata, prekrasnu rezidenciju plemićke obitelji Zapata, te Centar Giovanni Lilliu. Giovanni Lilliu bio je svjetski poznat arheolog, publicist, paleontolog te talijanski političar, smatran kao najveći ekspert i poznavatelj Nuraghi civilizacije i najviše zaslužan što je Barumini postao dio UNESCO-ovog popisa svjetske baštine. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (vino uključeno). Nakon ručka uputit ćemo se u mjesto Giara, prirodni plato poznat po očuvanoj prirodi, divljem hrastu, jezerima te po autohtonim malim konjima. Giara je bazaltski plato koji se proteže na oko 42 km2 te je nastao prije 2.7 milijuna godina od djelovanja lave. Nakon lagane šetnje slijedi povratak u autobus te polazak prema hotelu. Slobodna večer do polaska autobusa za zračnu luku.

  Sardinija Uskrs 2019 - Barumini - FlyMeAway

  Povratak u Zagreb noćnim letom - 23.4.2019. u 01:30 sati.

 • San Sperate
  Pogledaj galeriju

  Cagliari i San Sperate "Zvučni Vrt"

  19.04.2019 Polazak u 10:00 sati autobusom ispred hotela. Trajanje izleta 9 sati.
  Cijena: 440 HRK
  Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, posjet Muzičkom Vrtu Sciola, prijevoz autobusom.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Nakon doručka sastanak grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te polazak autobusom prema mjestu San Sperate. San Sperate je gradić udaljen 20-ak Km od Cagliarija prema jugu te je ujedno i umjetnička galerija na otvorenom puna živahnih i raznobojnih murala. Ovdje ćemo posjetiti i „Muzički Vrt“ Pinuccio Sciola gdje razni objekti od kamena proizvode zvuk i muziku. Nakon obilaska San Speratea izlet nastavljamo autobusom prema Cagliariju. Dolaskom u Cagliari, uz stručno vodstvo, obići ćemo Stari grad i najvažnije atrakcije kao što su Bazilika Bonaria, panoramski pogled s Monte Urpinu. Posjetit ćemo i katedralu Santa Maria di Castello te ostale znamenitosti grada. Nakon stručnog obilaska slobodno vrijeme za osobne aktivnosti, prije polaska autobusa prema hotelu. Dolazak u hotel. Noćenje.

  Zatvori opis
  Ručak i piće uključeni
  Orgosolo - Sardinija
  Pogledaj galeriju

  Barbagia - Mamoiada i Orgosolo

  20.04.2019 Polazak u 08:00 sati autobusom ispred hotela. Trajanje izleta12 sati.
  Cijena: 720 HRK
  Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u Mamoiada muzej maski, ručak s vinom.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Nakon doručka okupljanje grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela u 9:00 sati te polazak autobusom na izlet. Prva postaja na ovom izletu je Mamoiada – malo mjesto u samom srcu Sardinije. Ovdje ćemo posjetiti Muzej mediteranskih maski, mjesto gdje se nalazi izložba ručno rađenih maski. Muzej je nastao s ciljem kulturološkog povezivanja malog grada Mamoiade, koji je u svijetu poznat po svojim tradicionalnim maskama „Mamuthones“ i „Issohadores“, te ostalih mediteranskih područja koja njeguju kulturu maski i karnevalske proslave. Nakon ovog „karnevalskog“ grada autobusom ćemo se uputiti prema gradu Orgosolo. Prije samog obilaska grada, zaustavit ćemo se u lokalnom tradicionalnom restoranu smještenom u šumi, gdje ćemo ručati tipičnu sardinijsku hranu (desert i vino uključeni). Nakon ručka slijedi obilazak grada Orgosolo. Grad je poznat po antimilitarističkom i nenasilnom otporu građana u Pratobelli (1969.g.) te po veličanstvenim muralima (zidne slike različitih tema kao što su svakodnevni život na Sardiniji, aktualni problemi i politički prosvjedi). Najznačajniji i najljepši murali nalaze se u glavnoj ulici te sporednim uličicama. Posebno su cijenjena djela muralista F. Del Casina, prepoznatljiva po posebnom stilu toskanskog majstora, F. Del Bue, Florisa i Kikina, kao i mnogih drugih umjetnika, studenata i građana Orgosola. Slobodno vrijeme za kavu ili kratku šetnju. Nakon šetnje šarmantnim ulicama Orgosola slijedi povratak u bus te odlazak prema hotelu. Slobodna večer. Noćenje.

  Zatvori opis
  Ručak i vino uključeni
  Nora Sardinija
  Pogledaj galeriju

  Antički grad Nora i špilja is Zuddas

  21.04.2019 Polazak u 09:00 sati autobusom ispred hotela. Trajanje izleta 8 sati.
  Cijena: 760 HRK
  Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u arheološko nalazište Nora i u špilje Is Zuddas, ručak (vino i voda uključeni).
  Pregled opisa Zatvori opis

  Sastanak grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te odlazak autobusom na cjelodnevni izlet. Prvo ćemo se uputiti u Pulu, šarmantan turistički grad na jugu Sardinije. Obilazak Crkve svetog Efisia (Sant Efisio) koja je smještena uz samu obalu mora. Zatim slijedi obilazak arheoloških iskopina u mjestu Nora te posjet antičkoj kuli Coltellazzo. Punski i Romanski grad Nora, osnovan je u VIII stoljeću prije Krista te se smatra prvim naseljem Feničana. Grad Nora je nekada bio administrativno, komercijalno i vjersko središte opremljen s tri lučka objekta koja su omogućavala jednostavno uplovljavanje u bilo koje doba godine. Kula Coltellazzo, također poznata i kao kula Sant'Efisio je obalna kula Cagliarskog zaljeva na vrhu brežuljka s pogledom na antičke ostatke grada Nore. Na ovom važnom arheološkom nalazištu još uvijek se mogu vidjeti ostaci feničanske ere kao što su prostorije za stanovanje, arhaična svetišta, kao što je hram posvećen božici Tanit, prekrasno kazalište, kompleks od četiri kupke, hramovi i ostalo. Nakon obilaska Nore slijedi transfer autobusom do mjesta Santadi gdje ćemo imati klasični sardinijski ručak (vino uključeno). Nakon ručka nastavljamo s izletom te ćemo se uputiti u prekrasnu špilju Is Zuddas, kraška špilja sa stalaktitima i stalagmitima. Ovo remek-djelo prirode i prekrasan podzemni itinerar stvoreni su neprekidnom snagom vode koja prodire između dolomitskih stijena. Nakon obilaska podzemne špilje završava naš izlet te ćemo se uputiti autobusom prema hotelu. Slobodna večer. Noćenje.

  Zatvori opis
  Ručak s pićem uključeno
  Barumini
  Pogledaj galeriju

  Barumini i Giara

  22.04.2019 Polazak u 09:00 sati autobusom ispred hotela. Trajanje izleta 8 sati.
  Cijena: 720 HRK
  Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ručak (vino i voda uključeni), ulaznicu u Barumini arheološko nalazište.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Sastanak s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te polazak autobusom prema mjestu Barumini gdje ćemo posjetiti selo i arheološko nalazište civilizacije nuraghi „Su Nuraxi“. Kompleks Barumini uvršten je na UNESCO-v popis kulturne baštine. Prema UNESCO-u, ovo iznimno vrijedno i važno arheološko nalazište primjer je najcjelovitijeg i najočuvanijeg naslijeđa Nuraghi civilizacije, istodobno pokazuje inteligentnu uporabu inovativnih materijala i tehnika od strane prapovijesne zajednice. U Baruminiju posjetit ćemo i Muzej Casa Zapata, prekrasnu rezidenciju plemićke obitelji Zapata, te Centar Giovanni Lilliu. Giovanni Lilliu bio je svjetski poznat arheolog, publicist, paleontolog te talijanski političar, smatran kao najveći ekspert i poznavatelj Nuraghi civilizacije i najviše zaslužan što je Barumini postao dio UNESCO-ovog popisa svjetske baštine. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (vino uključeno). Nakon ručka uputit ćemo se u mjesto Giara, prirodni plato poznat po očuvanoj prirodi, divljem hrastu, jezerima te po autohtonim malim konjima. Giara je bazaltski plato koji se proteže na oko 42 km2 te je nastao prije 2.7 milijuna godina od djelovanja lave. Nakon lagane šetnje slijedi povratak u autobus te polazak prema hotelu. Slobodna večer do polaska autobusa za zračnu luku.

  Zatvori opis
  Ručak i piće uključeni
  Sardinija 2019 - svi izleti
  Pogledaj galeriju

  Sardinija 2019 - svi izleti

  19.04.2019 Sva 4 izleta uključena u cijenu - 440 Kn niža cijena. Nije potrebno odabrati ostale izlete prilikom rezervacije opcije svih izleta.
  Cijena: 2,200 HRK
  Cijena uključuje sve razglede prema planu i programu gore navedeni u pojedinačnom opisu izleta. Cijena snižena 440 Kn.
  Pregled opisa Zatvori opis

  SARDINIJA 2019 - Svi izleti - Uključuje sva 4 gore navedena izleta po cijeni sniženoj  440 Kn ukupno (ili Cagliari i San SPerate izlet besplatno):

   

  19.4.2019.: Cagliari i San Sperate "Muzički Vrt"

  20.4.2019.: Barbagia - Mamoiada i Orgosolo *ručak s pićem uključeno

  21.4.2019.: Antički grad Nora i špilja Is Zuddas *ručak s pićem uključeno

  22.4.2019.: Barumini i Giara *ručak s pićem uključeno

  Zatvori opis
 • Doručak uključen
  Pogledaj galeriju

  Best Western Residence Italia

  8.5 /10
  Check-in: 14:00
  Check-out: 12:00

  Hotel je smješten u blizini jedne od najljepših plaža na Sardiniji – Poetto plaža. U blizini se nalazi autobusna postaja kojom se može doći do centra Cagliarija. Sobe u hotelu su udobne te svaka soba ima klimu, besplatan WiFi Internet, minibar, sef i kupaonicu sa sušilom za kosu.

  Ujutro se poslužuje kontinentalni doručak koji uključuje slatke i slane proizvode, sir, svježe voće te svježu kavu, čaj i sokove.

 • Sardinija

  Sardinija je poput minijaturnog zasebnog kontinenta – s vlastitim jezikom, poviješću, tradicijom, prirodom i kuhanjem. Naravno, u gradovima i predivnim priobalnim odmaralištima koji zadovoljavaju i najzahtjevnijim ukusima, dostupno je sve potrebno za uživanje u modernom životnom ritmu.

  Odlaskom izvan turističkih mjesta postoji mogućnost da se probudite u ruralnoj tišini gdje se u podnožju planina protežu šume hrasta, maslinici ili plantaže borova koje se skrivaju u dolinama planina, gdje tisuće ovaca slobodno pase na livadama, gdje se nalazi jedna od 250 prekrasnih plaža koje se inače prostiru na 1.800 Km, koje će u ovom terminu biti skoro pa prazne ali s istim blistavo bijelim pijeskom i nevjerojatno čistom vodom.

  Sardiniju posjećuju razne vrste turista i putnika, od onih koji vole planinariti, ljubitelje raznih vodenih sportova, jedriličara, pa do onih koji žele posjetiti i istražiti neke od mnogobrojnih spomenika brončanog doba ili olupine potonulih brodova koji se sada nalazi u blizini ove čudesne obale.

  Ukoliko probate sastaviti listu svih onih kultura kojima je u povijesti Sardinija bila slatki zalogaj, dobit ćemo impresivan popis – tu su bili Etruščani, Feničani, drevni Rimljani, Vandali, Bizantinci, Arapi, Španjolci, Austrijanci. Na kraju, nakon Londonskog ugovora iz 1718.g. Sardinija je pripala Savojskoj dinastiji a 1720. godine osnovano je Kraljevstvo Sardinija. Godine 1861. Sardinija je ušla u sastav Italije.

  Svako od navedenih povijesnih razdoblja ostavilo je nedvojbeni trag u kulturi Sardinije, i unatoč tome, najpoznatija arheološka nalazišta na Sardiniji su utvrde koje je izgradila Nuraghi civilizacija te osmatračnice izgrađene od ogromnog kamenja bez ikakvih vezivnih materijala. Studije pokazuju da su Nuraghi građevine stare preko tri tisuće godina te je većina njih uključena na UNESCO-ov popis svjetske kulturno-povijesne baštine. Još od vremena Nuraghi civilizacije, na Sardiniji se nalaze i brončane figure koje su prikaz žrtve bogovima, kao i figure u obliku brodova. Većinski stanovnici otoka su Sardi, čije porijeklo je povezano s mističnom civilizacijom Nuraghi – pričaju Sardinskim jezikom, kojem je dodijeljen status regionalnog jezika Europske unije te unatoč tome ulažu se veliki napori kako bi se sačuvao ovaj autohtoni jezik otoka Sardinije.

  Reljef Sardinije je pretežito planinski – planinski grebeni prolaze središnjim dijelom otoka te završavaju svoje putovanje u obliku oštrih stijena na istočnoj strani obale. S druge strane otoka, na jugu i zapadu nalaze se velika nizinska područja. Sardinija se proteže od sjevera prema jugu, a na oba kraja nalaze se manji otoci vulkanskog porijekla. Najpoznatije je otočje Maddalena, koje se nalazi u tjesnacu između Korzike i Sardinije. Ovaj arhipelag obuhvaća naseljeni otok Maddalena i 61 nenaseljenih otočića, od kojih su većina usamljene stijene u moru. Jedan od otoka ovog arhipelaga je i otok Budelli koji je postao poznat u cijelom svijetu zahvaljujući snimanju filma talijanskog redatelja Antoninija – „Crvena pustinja“. Plaža duga 12 Km na ovom otočiću poprimila je crvenu boju zahvaljujući ružičastim školjkama, čije su male čestice pomiješane s obalnim pijeskom te zajedno čine crvenkastu boju. Sam arhipelag proglašen je Nacionalnim parkom Italije 1994. godine.

  Gospodarstvo Sardinije, iako zvuči čudno, ne zasniva se na turizmu, koji je na otoku prirodno jako dobro razvijen. Zemlja na Sardiniji bogata je mineralima, otočne rijeke proizvode i više nego dovoljno struje za cijeli otok i njegove stanovnike. Na Sardiniji se proizvodi odličan ovčji pecorino sir te vrhunska vina. Ribarstvo i obrada ribe unaprijedili su se u zadnjih nekoliko godina.

  Mjesto s najljepšim plažama svakako je Smaragdna Obala (Costa Smeralda), smještena u sjeverno-istočnom dijelu otoka. Šezdesetih godina prošlog stoljeća, milijunaš i princ Aga Khan financirao je izgradnju prvih turističkih luksuznih kompleksa. Pod njegovim vodstvom izgrađeni su lanci luksuznih hotela uzduž obale a također i Yacht Club. U ovoj regiji nalazi se i mala uvala Porto Cervo s jednim od najboljih marina u Europi te poznate plaže visoke kvalitete gdje na odmor dolaze bogati i slavni iz cijelog svijeta. Ljubitelji ronjenja rado odlaze u Porto Rotondo, gdje se nalazi vila bivšeg premijera Italije – Berlusconija.

  Na sjeveru Sardinije, suprotno od arhipelaga Maddalena, nalazi se Baia Sardinija – odmaralište koje je poznato po neumornom noćnom životu i prekrasnom vodenom parku „Aquadream“, dok u obalnom području u blizini apeninskog poluotoka nalazi se slikovito mjesto Santa Teresa Gallura gdje se uz turiste dolaze opuštati dolaze i stanovnici kopnenog dijela Italije.

  Sardinija Uskrs 2019 - FlyMeAway

   

  Cagliari

  Najveći grad Sardinije te administrativno središte, grad Cagliari smješten je na jugo-istoku otoka na obalama Tirenskog mora. Cagliari je glavni grad istoimene provincije, jedna od najvećih mediteranskih luka te najstariji grad Sardinije.

  Drevni Feničani su u 8. stoljeću prije Krista odabrali ovo mjesto za izgradnju svojeg naselja, koje su nazvali Karalis ili Božji grad. Budući da je u ovom gradu osnovano sveučilište i smještena je nadbiskupija rimokatoličke crkve, u srednjem vijeku Cagliari je postao važan politički, vjerski i obrazovni centar, poznat po svojoj Art Nouveau (secesija) arhitekturi. Nažalost, tijekom Drugog svjetskog rata grad je bio poprilično devastiran i unatoč činjenici da je vrlo brzo obnovljen, mnoge zgrade otišle su u zaborav. Cagliari se može podijeliti na dva dijela – stari i novi, koji se lako mogu pješice obići. Oko 160 tisuća ljudi živi u samom gradu dok još nekoliko tisuća živi u predgrađu.

  S jedne strane grad ispire Angelijev zaljev (Golfo di Angeli) a s druge strane plodna nizina se prislanja uz njega. U samom gradu također postoji prostrana zelena površina, pretvarajući Cagliari u jedan od „najzelenijih“ gradova u Italiji. Posebno iznenađuje park Molentargius, gdje uz slapove i mediteransku borovu šumu postoji jezeru u kojem obitavaju prekrasni rozi flamingosi. Arhitektura starog grada obilježena je palačama i dvorcima bogatih građana, brojnim hramovima i zavojitim ulicama čiji je glavni zadatak bio ne samo omogućiti slobodno kretanje gradom nego i ne dozvoliti ljetnoj vrućini i hladnom zimskom maestralu da priđu prozorima kuća. Slonov toranj visine 42 metra, izgrađen za vrijeme Republike Pise te njegov „manji brat“ visine 36 metara nazvan po svetom Pankraciu, Amfiteatar starih Rimljana koji je napravljen prije skoro dva tisućljeća u stijeni u kojoj je više od 10.000 gledatelja moglo uživati u kazalištu ili promatrati borbe gladijatora (zbog odlične akustike, amfiteatar je još uvijek odlično mjesto za posjetiti), Katedrala Sv. Marije čija su četiri stoljeća gradnje okrunjena elegantnim stupovima, prekrasnim srednjovjekovnim slikama na zidu i stropu, pozlaćenim svijećnjacima te remek djelima flamanskog i romaničkog slikarstva.

  Moderni Cagliari prostire se na devet vapnenačkih brežuljaka duž obale Tirenskog mora, a tu se nalazi i osam kilometara duga gradska plaža Poetto, uz čiju šetnicu se izmjenjuju brojni barovi, klubovi i restorani. Glavna shopping arterija je ulica Via Roma gdje se nalazi najveći trgovački centar te brojne manje trgovine.

  cagliari Sardinija Uskrs 2019 - FlyMeAway

   

  Nora

  Drevno antičko nalazište koje moraju obići svi ljubitelji povijesti i svi oni koji su zainteresirani za antička vremena jer na našem planetu nema puno ovakvih nalazišta s odlično očuvanim ostacima antičkih vremena. Nora je smještena 45 Km od Cagliarija i legenda kaže da su ovaj grad osnovali drevni Iberijci, odnosno stanovnici antičke države Tartes, Feničani, koje je na otok Sardiniju doveo bog Hermes.

  Još od vremena Feničana i antičke Kartagine sačuvana je nekropola, sakralna mjesta posvećena bogovima, a još od rimskih vremena koja su Noru učinila glavnim gradom, ostao je amfiteatar te druga svjedočanstva onog doba.

  Nora Sardinija Uskrs 2019 - FlyMeAway

   

  Su Nuraxi di Barumini

  Malo selo Barumini udaljeno je oko sat vožnje od Cagliarija. Poznato je po najvažnijem i najvećem arheološkom nalazištu nuraghi civilizacije koje je ujedno uvršteno na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Ovdje se nalaze megalitske kule, koje se pripisuju kulturi brončanog doba te kojih na Sardiniji ima oko 7.000. Ovaj kompleks u Baruminiju sastoji se od jedne glavne kule i četiri manje kule, koje su međusobno povezane. Dvorište je pokriveno zidom sa sedam kula. Unutar kompleksa Barumini nalazi se i bunar, cisterna, stubište te skloništa s klupama koja su udubljena u kamenu.

  Su Nuraxi di Barumini Sardin ija - Uskrs 2019 - FlyMeAway

   

  Otok Sant'Antioco

  Sant'Antioco je drugi po veličini otok, iza same Sardinije, koji se nalazi jugozapadno od same Sardinije nekih sat vremena vožnje udaljen od glavnog grada Cagliarija. Na otoku se također nalazi i grad istog naziva u kojem živi oko 12.000 stanovnika. Ovaj otok popularan je kako kod samih stanovnika Cagliarija tako i kod turista koje dolaze obići i istražiti povijesnu jezgru grada te antičke znamenitosti otoka kao što su: Rimski most, drevna akropola, baziliku sagrađenu u 11. stoljeću, nekropolu Feničana i Kartažana. Posjet Arheološkom i Etnografskom muzeju kao i utvrda izgrađena u 19. st. ostaju u sjećanju svakom posjetitelju ovog otoka.

  Sant Antioco Sardinija Uskrs 2019 - FlyMeAway

 • Preuzmite program putovanja i opis svih izleta u prikladnom .pdf formatu. Pogodno za ispis (print) ili za slanje prijateljima!

  Za preuzimanje pritisnite na naslov ispod:

Nazad
Up