Korzika - GARANTIRANO
Preskočite do glavnog sadržaja
01.11.2018
ZAG-BIA 09:20-10:50
04.11.2018
BIA-ZAG 17:15-18:35

Uključeno u cijenu: Direktni povratni let iz Zagreba, pristjobe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg).

Uključeno u cijenu: Direktni povratni let iz Zagreba, pristojbe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg), transfer od/do hotela, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Bastiji, boravišne pristojbe, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Last minute cijena!

 

PRISTOJBE ZRAČNIH LUKA UKLJUČENE U CIJENU!

GARANTIRANO

Tajanstvena i ponosna Korzika planinski je otok u Sredozemnom moru. U svojoj biti Korzika nije sasvim francuska, jer priključena je Francuskoj Republici tek sredinom devetnaestog stoljeća, no istovremeno je podarila Francuskoj njenog najvećeg vojskovođu Napoleona Bonapartea. On je 1769. g. rođen u glavnom gradu Korzike - Ajaccio. Korzika nije ni sasvim južna zemlja - jer ćete plivajući u najtoplijim valovima smaragdne boje otkriti pogled na planinske vrhunce prekrivene snijegom. Jedno postaje jasno: ovaj četvrti po veličini sredozemni otok pruža raznolikost morskih krajolika jedinstvenih na Sredozemlju.

 • Izravni let Zagreb - Bastia - Zagreb

  01.11.2018.: Zagreb 09:20 - 10:50 Bastia

  04.11.2018.: Bastia 17:15 - 18:35 Zagreb

   

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod check-in pulta dva sata prije polaska zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Bastiu u 09:20. Slijetanje u zračnu luku Bastia predviđeno u 10:50 sati. Po dolasku u zračnu luku Bastia slijedi transfer autobusom do hotela, preraspodjela putnika po sobama u hotelu te odlazak na fakultativni izlet - regija Balagne.

   

  01.11.2018. - Regija Balagne (fakultativno)

  Calvi - FlyMeAway - Korzika 2018

  Okupljanje ispred hotela te polazak autobusom u 12:00 sati, slijedi vožnja prema Ile Rousse. Ile Rousse je mjesto izgrađeno u zaljevu omeđenom stjenovitim otočićima sa sjeverozapadne strane koji su građeni od crvenog kamena porfira po kojem je mjesto dobilo ime, te besprijekornom bijelom pješčanom plažom sa južne strane. Ile Rousse se turistima predstavlja u svoj svojoj ljepoti, protežući se zapadno od mora do brda Sémaphore i klanca Fogata. Slijedi ručak u Ile Rousse (piće uključeno). Nakon ručka, put nas dalje vodi u Calvi, mjesto okruženo planinama, s gotovo 5 kilometara dugom bijelom pješčanom plažom, marinom i malim, ali slavnim genoveškim kaštelom iz 13. stoljeća. S mjesta Notre Dame de la Serra, smještenim visoko iznad grada uživat ćemo u pogledu. Posjetit ćemo i tvrđavu Calvi, jedno od najljepših mjesta na Korzici. Autobusom ćemo se zaustaviti i u malom selu Corbara kako bismo još malo uživali u prekrasnim pogledima i vizurama. Povratak u Bastiju u popodnevnim satima.

   

  02.11.2018. - Poluotok Cap Corse (fakultativno)

  Moulin Mattei - FlyMeAway - Korzika 2018

  Sastanak ispred hotela s lokalnim vodičem te voditeljem putovanja i polazak autobusom prema poluotoku Cap Corse. Prvo zaustavljanje je u ribarskom mjestu Erbalunga, malom selu na obali Cap Corse, oko 10 kilometara sjeverno od Bastije i jednom od važnijih odredišta u obilasku poluotoka. Nakon toga stajemo u Macinaggiju, koja svoje ime duguje vjetrenjačama, i najveća je luka na Cap Corseu. Rimljani su ga u doba antike koristili kao vojnu luku. Slijedi ručak u Macchinaggiju (vino i voda uključeni). Nakon ručka posjetit ćemo Saint Florent poznato i vrlo popularno ljetovalište i drevno genoveško mjesto. Pristaništa odlična za šetnju, ispunjena su brojnim restoranima i kafićima. Ljeti je ovdje vrlo živahno i vlada super atmosfera. Nastavljamo do Patrimonija gdje ćemo imati degustaciju vina. Vina ove regije su prva dobila poznatu akreditaciju 1968. godine. Najzanimljivija su svakako bijela koja se slažu sa svim vrstama riba i morskih plodova ulovljenih od strane lokalnih ribara. Vinogradi su prilično mali (20 hektara) što im daje poseban šarm, a bijela, crna i rose vina koja se ovdje proizvode imaju posebnu vrijednost zbog proizvodnje u ograničenim količinama. Povratak u Bastiju oko 18:30.

   

  03.11.2018. - Bonifacio (fakultativno)

  Bonifacio - FlyMeAway - Korzika 2018

  Polazak autobusom iz hotela u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja prema Bonifaciu u 07:30 sati. Današnji izlet započinjemo u mjestu Aleria, to je danas važno turističko i kulturno središte na istočnoj obali Korzike. Mjesto je poznato po poljodjelstvu zahvaljujući svojoj blagoj klimi i plodnom tlu. Zastupljena je poljoprivreda općenito, zatim arborikultura, vinogradarstvo i hortikultura. Slijedi ručak u Bonifaciju (vino i voda uključeni). Bonifacio se nalazi na pomorskom raskrižju između Sardinije i Italije, sa specifičnim zemljopisnom i geološkom karakteristikama. Njegov srednjevjekovni grad, okružen stijenama, izgleda vječno, te čini jedan od najljepših detalja Mediterana. Bonifacio ima izvanrednu prirodu. Većina teritorija je zaštićena zahvaljujući aktivnom sudjelovanju dviju organizacija: Prirodni rezervat Bonifacio tjesnaca i Međunarodni morski park. Njegove stijene trenutačno su razvrstane na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi mali kruzing brodom u trajanju od 1 sat (ovisno o vremenskim prilikama). Posljednja stanica na ovom izletu je Porto-Vecchio. Mjesto na kojem su senatori Genove 1539. predložili Uredu San Giorgio, bogate genovske banke, da podigne tvrđavu za razvoj i izvoz dobara u svoj grad. Povratak u Bastiju oko 19:30 sati.

   

  04.11.2018. - Bastia (fakultativno)

  Bastia - FlyMeAway - Korzika 2018

  Polazak autobusom iz hotela u 09:00 sati u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Bastia je glavna luka otoka i njegov glavni trgovački grad, a posebno je poznat po svojim vinima. Grad umjetnosti i povijesti, Bastia je također glavni grad Gornje Korzike. Njegov stari grad sačuvao je svoj autentičan aspekt: tipične uske ulice i zgrade iz Terra-Vecchia četvrti; stara slikovita luka, crkva Saint-Jean-Baptiste iz 17. stoljeća, atmosfera gradskih kafića i restorana. U blizini stare luke, trg Svetog Nikole ukrašen je palmama i vrlo je užurbano mjesto s terasama za kafiće, posebno tijekom nedjeljnog jutra na tržnici. Tržnica, omeđena starim kućama, vrlo je popularna zbog tradicionalnih proizvoda koje je ovdje moguće kupiti. Genoveška citadela (Terra-Nova) sagrađena je između 15. i 17. stoljeća. Njezini bedemi su dom palače guvernera, bivšeg sjedišta genoveških guvernera, ali i katedrale Sainte-Marie iz 17. stoljeća i kao i bratstva Sainte-Croix iz XV. stoljeća (kapela Sainte-Croix). Nakon obilaska slijedi ručak u Bastiji (vino i voda uključeni). Povratak u hotel u 14:00 sati.

  04.11.2018. - 14:45 sati polazak iz hotela, transfer autobusom do zračne luke

  04.11.2018. - 17:15 sati polazak zrakoplova iz Bastije za Zagreb, predviđeno slijetanje u Zagreb u 18:35 sati

   

 • Calvi - Korzika 2018 - FlyMeAway putnička agencija
  Pogledaj galeriju

  Regija Balagne

  01.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 12:00 sati. Trajanje izleta: 7 sati
  Cijena: 550 HRK
  Cijena uključuje: razglede po planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, ručak (piće uključeno).
  Pregled opisa Zatvori opis

  Polazak autobusom ispred hotela u 12:00 te vožnja prema Ile Rousse. Ile Rousse je mjesto izgrađeno u zaljevu omeđenom stjenovitim otočićima sa sjeverozapadne strane koji su građeni od crvenog kamena porfira po kojem je mjesto dobilo ime, te besprijekornom bijelom pješčanom plažom sa južne strane. Ile Rousse se turistima predstavlja u svoj svojoj ljepoti, protežući se zapadno od mora do brda Sémaphore i klanca Fogata.

  Slijedi ručak u Ile Rousse.

  Nakon ručka, put nas dalje vodi u Calvi, mjesto okruženo planinama, s gotovo 5 kilometara dugom bijelom pješčanom plažom, marinom i malim, ali slavnim genoveškim kaštelom iz 13. stoljeća. S mjesta Notre Dame de la Serra, smještenim visoko iznad grada uživat ćemo u pogledu. Posjetit ćemo i tvrđavu Calvi, jedno od najljepših mjesta na Korzici. Autobusom ćemo se zaustaviti i u malom selu Corbara kako bismo još malo uživali u prekrasnim pogledima i vizurama.

  Povratak u Bastiju u popodnevnim satima.

  Zatvori opis
  Erbalunga - Korzika 2018 - FlyMeAway putnička agencija
  Pogledaj galeriju

  Poluotok Cap Corse

  02.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta: 9 sati
  Cijena: 650 HRK
  Cijena uključuje: razglede po planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, ručak (vino i voda uključeni u cijenu), kušanje vina u Patrimonio.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Polazak autobusom ispred hotela gdje će nas dočekati i lokalni vodič. Prvo zaustavljanje je u ribarskom mjestu Erbalunga, malom selu na obali Cap Corse, oko 10 kilometara sjeverno od Bastije i jednom od važnijih odredišta u obilasku poluotoka. Nakon toga stajemo u Macinaggiju, koja svoje ime duguje vjetrenjačama, i najveća je luka na Cap Corseu. Rimljani su ga u doba antike koristili kao vojnu luku.

  Slijedi ručak u Macchinaggiju.

  Nakon ručka posjetit ćemo Saint Florent poznato i vrlo popularno ljetovalište i drevno genoveško mjesto. Pristaništa odlična za šetnju, ispunjena su brojnim restoranima i kafićima. Ljeti je ovdje vrlo živahno i vlada super atmosfera. Nastavljamo do Patrimonija gdje ćemo imati degustaciju vina. Vina ove regije su prva dobila poznatu akreditaciju 1968. godine. Najzanimljivija su svakako bijela koja se slažu sa svim vrstama riba i morskih plodova ulovljenih od strane lokalnih ribara. Vinogradi su prilično mali (20 hektara) što im daje poseban šarm, a bijela, crna i rose vina koja se ovdje proizvode imaju posebnu vrijednost zbog proizvodnje u ograničenim količinama.

  Povratak u Bastiju oko 18:30.

  Zatvori opis
  Bonifacio - Korzika 2018 - FlyMeAway putnička agencija
  Pogledaj galeriju

  Bonifacio

  03.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 08:30 sati. Trajanje izleta: 11 sati
  Cijena: 750 HRK
  Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni), vožnja brodićem.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Današnji izlet započinjemo u mjestu Aleria, to je danas važno turističko i kulturno središte na istočnoj obali Korzike. Mjesto je poznato po poljodjelstvu zahvaljujući svojoj blagoj klimi i plodnom tlu. Zastupljena je poljoprivreda općenito, zatim arborikultura, vinogradarstvo i hortikultura.

  Slijedi ručak u Bonifaciju.

  Bonifacio se nalazi na pomorskom raskrižju između Sardinije i Italije, sa specifičnim zemljopisnom i geološkom karakteristikama. Njegov srednjevjekovni grad, okružen stijenama, izgleda vječno, te čini jedan od najljepših detalja Mediterana. Bonifacio ima izvanrednu prirodu. Većina teritorija je zaštićena zahvaljujući aktivnom sudjelovanju dviju organizacija: Prirodni rezervat Bonifacio tjesnaca i Međunarodni morski park. Njegove stijene trenutačno su razvrstane na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi mali kruzing brodom u trajanju od 1 sat (ovisno o vremenskim prilikama). Posljednja stanica na ovom izletu je Porto-Vecchio. Mjesto na kojem su senatori Genove 1539. predložili Uredu San Giorgio, bogate genovske banke, da podigne tvrđavu za razvoj i izvoz dobara u svoj grad.

  Povratak u Bastiju oko 19:30 sati.

  Zatvori opis
  Bastia - Korzika 2018 - FlyMeAway putnička agencija
  Pogledaj galeriju

  Bastia

  04.11.2018 Polazak autobusom iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta: 5 sati.
  Cijena: 450 HRK
  Cijena uključuje: razglede po planu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni).
  Pregled opisa Zatvori opis

  Bastia je glavna luka otoka i njegov glavni trgovački grad, a posebno je poznat po svojim vinima. Grad umjetnosti i povijesti, Bastia je također glavni grad Gornje Korzike. Njegov stari grad sačuvao je svoj autentičan aspekt: tipične uske ulice i zgrade iz Terra-Vecchia četvrti; stara slikovita luka, crkva Saint-Jean-Baptiste iz 17. stoljeća, atmosfera gradskih kafića i restorana. U blizini stare luke, trg Svetog Nikole ukrašen je palmama i vrlo je užurbano mjesto s terasama za kafiće, posebno tijekom nedjeljnog jutra na tržnici. Tržnica, omeđena starim kućama, vrlo je popularna zbog tradicionalnih proizvoda koje je ovdje moguće kupiti. Genoveška citadela (Terra-Nova) sagrađena je između 15. i 17. stoljeća. Njezini bedemi su dom palače guvernera, bivšeg sjedišta genoveških guvernera, ali i katedrale Sainte-Marie iz 17. stoljeća i kao i bratstva Sainte-Croix iz XV. stoljeća (kapela Sainte-Croix)

  Nakon obilaska slijedi ručak u Bastiji.

  Povratak u hotel u 14:00 sati.

  Zatvori opis
  Korzika 2018 - FlyMeAway putnička agencija

  Korzika - svi izleti

  01.11.2018 Svi izleti uključeni u cijenu - 450 Kn niža cijena.
  Cijena: 1,950 HRK
  Cijena uključuje: sve razglede prema planu i programu gore navedeni u pojedinačnom opisu izleta. Cijena snižena 450 Kn.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Korzika - svi izleti - uključuje 4 navedena izleta po cijeni sniženoj za 450 Kn ukupno:

  01.11.2018. - Regija Balagne

  02.11.2018. - Poluotok Cap Corse

  03.11.2018. - Bonifacio

  04.11.2018. - Bastia

  Zatvori opis
 • Pogledaj galeriju

  Cors Hotel

  8.0 /10
  Check-in: 16:00
  Check-out: 11:00

  Cors'Hotel nalazi se u Bigugliji, na pola puta između međunarodne zračne luke Poretta i centra Bastije. U blizini hotela nalaze se pješčane plaže omeđene parkom s drvećem i borovom šumom. Hotel je otvoren cijele godine te je dostupan 0-24 h osiguravajući toplu dobrodošlicu i opušten i ugodan odmor.

  Hotel ima 60 klimatizitranih i suvremeno opremljenih soba. Također svim klijentima hotela dostupna je terasa na otvorenom, bar, tenisko igralište te veliki vanjski bazen.

 • Bastia

  Bastia – je glavni grad sjeverne Korzike; najveća francuska luka u Sredozemnom moru po broju putnika, glavni grad talijanskog dijela Korzike i prvo mjesto koje ugledaju putnici, jer je Bastia najbliže talijanskoj obali - toskanski arhipelag i otok Capraia dobro se vide s mora. Bastia je i vječna suparnica glavnog grada južne Korzike- Ajaccio. Dok je Ajaccio odmah prihvatio francusku kulturu i jezik, Bastia gleda na Tirensko more, otok Elbu i Toskanu u Italiji- otkuda potječe korzikanski jezik i karakteristična arhitekturna obilježja Bastije.

  Drevni dio Bastije ili Terra Vechia – labirint je uskih uličica i stepenica, koje poveziju njezina tri najvažnija dijela- staru luku, trg s tržnicom i trg Saint- Nicolas. Najupečatljivija je Terra Vechia s katedralom Sain-Jean-Baptiste kada se gleda s mora s planinskim vrhuncima u pozadini. Trg Saint-Nicolas s druge strane više podsjeća na centar nekog toskanskog gradića, gdje glavni trg čuvaju od sunca ogromne platane s karakterističnim velikim krošnjama. Pripadnost Korzici odaje kip Napoleona Bonapartea u sredini gradskog trga (iako je rodni napoleonov grad Ajaccio). Terra Nova ili Nova Bastija je tvrđava, koja se proteže kroz Terra Vechia, i u kojoj se danas nalazi gradski muzej, dvije crkve, restorani, stambene kuće i škola.

  Bastia Korzika FlyMeAway

  Tijekom ljetne sezone u crkvama Bastie, kao i u drugim dijelovima grada, kulturnim centrima i koncertnim prostorima pod otvorenim nebom često se održavaju korzikanski pjevački koncerti (grupa kao što su Barbara Fortuna, A Filetta, Tavagna ili Tempus Fugit), koncerti tradicionalne korzikanske glazbe s malim nacionalnim akcetom (Diana di l’Alba), kao i koncerti popularne world music grupe I Muvrini. Treba samo pratiti plakate koje ćete naći na uličnim zidovima.

   

  Poluotok Cap Corse

  Poluotok Cap Corse kao da je kažiprst Korzike, koji pokazuje na sjever, u smjeru Francuske. Cap Corse je uglavnom pokriven mirisnim grmljem maquisa i stjenovitim brežuljcima, odakle se pruža pogled na Sredozemno more i s istočne strane poluotoka- na talijanske otoke - Capri i Elba.

  Nama se najviše svidjelo maleno naselje Erbalunga na istočnoj obali, tek nekoliko kilometara ka sjeveru od Bastije. Ovdje su kuće sagrađene na samom rubu stijena, i stepenicama se može sići do vode. Restorančići u dvorištima kuća vabe na ulazak i isprobavanje jakog vina Cap Corsi, koje se tako i zove - Cap Corse, a ruševine đenovskog tornja na obali mora poslužit će kao odlična pozadina za fotografiranje.

  Općina Centuri nalazi se na sjeverozapadu Cap - Corsa i poznata je po tome, što u jednom od mnogobrojnih lučkih restorana možete probati svježe plodove mora, koje su ulovili lokalni ribari. U ponudi je razna riba, hobotnice, a posebno se ističu jastozi (pripremljeni na žaru ili s tjesteninom u posebnom umaku). Ne zaboravite naručiti odgovarajuće bijelo ili rose vino Cap Corsi. Odavde se možete uputiti na šetnju po šetnici koja će vas odvesti na krajnji sjever poluotoka. U Centuriju možete razgledati nekoliko drevnih đenovskih tornjeva, koje su sagradili stanovnici poluotoka za zaštitu od razbojnika.

  Centuri FlyMeAway Korzika

  Nonza je maleno naselje na zapadnoj strani poluotoka sagrađeno visoko nad morem i sa sivom kamenom plažom u podnožju, sa iznimnom katedralom u baroknom stilu na samom kraju ceste koje okružuje mnogobrojne kuće s kraja 19.st. s velikim palmama u vrtovima. Prekrasno mjesto minulog doba– belle epoque. Jedino što vam preostaje- je pričekati zalaz sunca na terasi restorana, koji se nalazi u ruševinama drevne utvrde i uživati u lokalnom Cedratu (cédrat – prethodnik limuna) ili u likeru od kestena.

  Saint- Florent se nalazi 25 kilometara ka zapadu od Bastije na suprotnoj obali Cap Corse. Put do ovog prekrasnog grada s puno jahti vodi po prijelazu Col de Teghime, odakle se pruža prekrasan pogled na Bastiju, jezero Biguglia i toskanski arhipelag na istoku i saint Florent i pustinju Agriates na zapadu. Još nekoliko kilometara po serpentinskoj cesti komune Patrimonio s pogledom na okolne vinograde, koji pokrivaju sve okolne padine - i eto nas u malenom gradiću Saint-Florent. Ovdje se možete naći u višejezičnom društvu raznih turista, sjesti u restorančić ili posjetiti popularni glazbeni festival Porto Latino. Također, možete se i sakriti na jednu od mnogobrojnih plaža s bijelim pijeskom na južnoj strani gradića, do kojih možete dođi pješke ili jednim od redovitih brodića.

   

  Calanques

  Calanques ili sredozemni fjordovi - prave su vizitke Korzike. I sam dolazak u naselje Porto na zapadu otoka, prava je avantura: povremeno će autobus morati voziti u rikverc po cesti s jednom trakom kako bi se mimoišao s automobilom iz suprotnog smjera. Ako pogledate u vis- vidjet ćete strme stijene, a stotinjak metara ispod vas pjenit će se Sredozemno more. Savjetujemo Vam razgledati Calanques i Porto navečer, jer sunčane zrake na zalasku boje pješčane stijene u žarko crvenu boju. Dio ceste poslije Porta potpuno je različit od svega što ste do tada vidjeli: cesta vijuga među žarko crvenim stupovima od pješčanog kamena, ispod vas svjetluca tirkizno more. Malo dalje susrest ćete zaštitnu kulu Torgia, koja je istovremeno ispunjavala funkciju i tornja i svjetionika, i oko sat vremena možete šetati uz more. Calanques i cesta do njih - možda je najživpisnija poznata sredozemna obala.

  Calanques FlyMeAway Korzika

  Obalno područje s Calanques u prirodnom rezervatu Scandola uključeno je u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Nazubljene stijene i pješčani stupovi mogu se vidjeti s mora, a roniocima se otvara raznoliki podvodni svijet.

  Po ljeti ovaj kutak Korzike nudi još jedan užitak. Kada se u planinama topi snijeg, u nekim rijekama u blizini Porta formiraju se prirodni bazeni. U njima se voda zagrijava do vrlo ugodne temperature, slične tropskoj, što omogućuje uživanje u slatkoj vodi.

   

  Calvi

  Calvi je središte odmora na Korzici. Plažu Grande Plage bi, vjerojatno, mogli zamjeniti za kraj nekog tropskog otoka, kada u pozadini ne bi bilo tvrđave Calvi, kao i ogromnih brodova SNCM, koji ovamo pristižu iz Marseillea i Nice. Ovo je divno mjesto za obiteljski odmor, ali i za sve ljubitelje vodenih sportova. Dno mora je pješčano a prozirnost vode je besprijekorna. U centru Calvi, kod luke s jahtama, razgledat ćemo tzv. Slani toranj, ili genovski zaštitni toranj, koji se danas s pravom smatra nacionalnim spomenikom francuske arhitekture.

  Calvi FlyMeAway Korzika

  Ille Rousse

  Ile Rousse ILI Grimizni otok je maleni gradić na drugoj strani planinskog lanca Cap Corsa. Povijest ovog naselja usko je povezana s periodom nezavisne Korzike i nacionalnim herojem Pasquale Paoli, koji je 1758. god. ovdje osnovao naselje, koje je agresorima iz Genove bilo teško osvojiti. U Ile Rousse nalazi se ugodna i sigurna luka, koja je zaštićena od otvorenog mora nizom grimiznih granitnih otoka. Kroz Ille Rousse prolazi željeznička pruga, koja povezuje Calvi s Bastijom i Ajacciom. Ova uskotračna željeznica je pravo inžinjersko remek djelo, u gradnji je pomogao i Gustave Eiffel, koji je sudjelovao i u gradnji vijadukta Vecchio, visine 94m. Putovanje iz Ille Rossea u Ajaccio pružit će vam bajkovitu mogućnost za istraživanje otočnog planinskog masiva iz udobnosti fotelje u vlaku.

  Ille Rousse FlyMeAway Korzika

   

 • Preuzmite program putovanja i opis svih izleta u prikladnom .pdf formatu. Pogodno za ispis (print) ili za slanje prijateljima!

Nazad
Up