Korzika
Preskočite do glavnog sadržaja
01.11.2018
ZAG-BIA 09:20-10:50
04.11.2018
BIA-ZAG 17:15-18:35

Uključeno u cijenu: Direktni povratni let iz Zagreba, pristjobe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg).

Uključeno u cijenu: Direktni povratni let iz Zagreba, pristojbe zračnih luka, ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg), transfer od/do hotela, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Bastiji, boravišne pristojbe, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Garantirano putovanje!

 

PRISTOJBE ZRAČNIH LUKA UKLJUČENE U CIJENU!

Tajanstvena i ponosna Korzika planinski je otok u Sredozemnom moru. U svojoj biti Korzika nije sasvim francuska, jer priključena je Francuskoj Republici tek sredinom devetnaestog stoljeća, no istovremeno je podarila Francuskoj njenog najvećeg vojskovođu Napoleona Bonapartea. On je 1769. g. rođen u glavnom gradu Korzike - Ajaccio. Korzika nije ni sasvim južna zemlja - jer ćete plivajući u najtoplijim valovima smaragdne boje otkriti pogled na planinske vrhunce prekrivene snijegom. Jedno postaje jasno: ovaj četvrti po veličini sredozemni otok pruža raznolikost morskih krajolika jedinstvenih na Sredozemlju.

 • Izravni let Zagreb - Bastia - Zagreb

  01.11.2018.: Zagreb 09:20 - 10:50 Bastia

  04.11.2018.: Bastia 17:15 - 18:35 Zagreb

   

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod check-in pulta dva sata prije polaska zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Bastiu u 09:20. Slijetanje u zračnu luku Bastia predviđeno u 10:50 sati. Po dolasku u zračnu luku Bastia slijedi transfer autobusom do hotela, preraspodjela putnika po sobama u hotelu te odlazak na fakultativni izlet - Calvi.

   

  01.11.2018. - Calvi (fakultativno)

  Calvi - FlyMeAway - Korzika 2018

  Okupljanje ispred hotela te polazak autobusom, u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja, prema kapelici “Notre Dame de la Serra”. Prvo stajanje i obilazak dragulja kulturne baštine – Notre Dame de la Serra, kapelica podignuta na stijeni iznad garada Calvija, izgrađena 1479. godine te priznata kao dio vjerske baštine grada Calvija. S ovog mjesta pruža se predivan panoramski pogled na zaljev Calvi. Slijedi obilazak grada Calvija. Nastanak grada Calvija datira 1268. godine, kada se je Giovannangelo de Loretto saveznik Đenovljana i progonjen od strane Pizanaca utaborio na stjenovitom vrhu gdje se sadašnja citadela Calvi nalazi.

  Citadela, koja je nekada bila guvernerska palača dominira lukom kao simbol povijesti. Muzej ispunjen svetim umjetničkim djelima, stare povijesne kuće – sve je u suprotnosti, šarenilo i kretnje mora, plaža i užurbanog grada u podnožju. Ljudi u Calviju tvrde da je Kristofer Kolumbo rođen u Calviju: na vrhu citadele može se vidjeti stara kuća za koju se vjeruje da je rodna kuća poznatog istraživača.

  Povratak u hotel cestom koja se naziva „Balanina“ te vožnja kroz mjesto Ponte Leccia.

  Dolazak u hotel u popodnevnim satima.

  CIJENA: bit će naknadno objavljena

   

  02.11.2018. - Poluotok Cap Corse (fakultativno)

  Moulin Mattei - FlyMeAway - Korzika 2018

  Sastanak ispred hotela s lokalnim vodičem te voditeljem putovanja i polazak autobusom prema poluotoku Cap Corse. Početak ovog poluotoka kreće u sjevernom dijelu grada Bastije. Cap Corse geografsko područje Korzike, je 40 km dugačak poluotok na sjevernom dijelu otoka te cesta koja prolazi ovim poluotokom pruža spektakularne vidike. Putem ćemo otkriti malo slikovito ribarsko mjesto Erbalunga te mjesta Macinaggio i Centuri. Prvo stajanje i vrijeme za slobodnu šetnju je na vrhu poluotoka Cap Corse u mjestu Centuri kod poznate vjetrenjače Moulin Mattei. Slijedi ručak. Nakon ručka put nas vodi prema Nonzi gdje se nalazi Đenovljanska kula. Slijedi posjet mjestu Saint-Florent i ribarskoj luci koja se nalazi u samom srcu Saint-Florent zaljeva. Slobodna šetnja ulicama grada u kojoj se nalazi Đenovljanska citadela, prekrasna Rimska crkva Santa Maria Assunta te Place des Portes.

  Povratak nas vodi kroz mjesto Patrimonio, gdje se nalaze najbolji vinogradi na Korzici te Col de Santo Stefano. Stajanje u lokalnoj vinariji kako bi kušali domaća vina (muškat, crveno, bijelo i roze vino).

  Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima.

  CIJENA: bit će naknadno objavljena

   

  03.11.2018. - Bonifacio (fakultativno)

  Bonifacio - FlyMeAway - Korzika 2018

  Polazak autobusom iz hotela u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja prema Bonifaciu. Dolazak u luku u Bonifaciu gdje slijedi ukrcaj na brod te tura brodom gdje se obilaze špilje i pećine  (trajanje oko 1 sat).

  Nakon ture brodom slijedi ručak.

  Poslije ručka uputit ćemo se na vožnju mini vlakićem koji će nas provesti kroz užurbanu marinu, pored restorana koji su smješteni u stijenama. Vlakić će nas povesti na turu otkrivanja Bonifacia, srednjovjekovni grad osnovan 828. godine od strane Bonifacija – Grof Toskane. Vlakić nas vodi oko utvrda koje dominiraju fjordom te do šetališta Saint François. Kratko stajanje kako bi obišli groblje kod marine, svjetionik Madonetta, prekrasne klifove i Sardinijsku obalu – koja se nalazi na udaljenosti od samo 12 km. Nakon kratke šetnje, povratak vlakićem do Bir Hakeim trga te prolazak pored drevnih građevina francuske legije stranaca te njihovog spomenika.

  Zatim slijedi obilazak srca samog grada pješice: rimska i gotička crkva, trg Manichella te uske uličice ovog srednjovjekovnog grada. Grad Bonifacio bio je nekoliko puta napadan od strane barbara, aragona, francuza…pogotovo 1420. godine kada su španjolski vojnici topovima bombardirali grad cijele dane i noći. Bonifacio se uspijevao obraniti od navale Španjolaca gotovo 5 mjeseci zahvaljujući njegovom stanovništvu koje je bacalo kamenje i polijevalo vruće ulje i vodu po neprijateljima. Legenda kaže da je stepenište od 187 stepenica urezano u kamenu u jednoj noći od strane aragona, međutim stepenice su najvjerojatnije postojale i prije. Stanovništvo je koristilo stepenice kako bi imalo pristup do podvodnih cisterni. Stepenice imaju naziv „escalier du roi d’Aragon“ (stepenice kralja Aragona).

  Vlakić kreće s citadele te kroz gradska vrata „porte de France“ pruža pogled na utvrdu. Nakon završetka ture s vlakićem slijedi povratak autobusom u hotel.

  Povratak u hotel u kasno poslijepodnevnim satima.

  CIJENA: bit će naknadno objavljena

   

  04.11.2018. - Bastia - razgled grada (fakultativno)

  Bastia - FlyMeAway - Korzika 2018

  Polazak autobusom iz hotela u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja do trga Svetog Nikole u Bastiji. Ovdje ćemo se uputiti prema vlakiću koji će nas povesti na turu razgledavanja Bastije. Prvo ćemo proći dužinom cijelog trga Svetog Nikole koji je širok 90 a dugačak 300 metara. Najprije ćemo vidjeti ratni spomenik koji predstavlja korzikansku majku koja je izgubila svoja dva od tri sina boreći se s Pascalom Paolijem za neovisnost Korzike. Zatim slijedi spomenik Napoleonu Prvom – odjeven je kao rimski car. Nastavak vožnje prema tržnici koja je otvorena svaki dan osim Ponedjeljkom. Nakon tržnice slijedi obilazak crvke Svetog JeanBaptiste: crkva izgrađena u XVII stoljeću te je poznata po svoja dva zvonika - tornja. Vlakić nastavlja voziti po ulici generala Carbuccia. Na broju 23 nalazi se kuća gdje je 1838. godine odsjeo Honoré de Balzac. Zatim slijedi pogled na staru luku gdje se nalaze mali ribarski čamci. Vlakić dolazi do tvrđave gdje možemo vidjeti vrata Luja XVI koja su napravljena za vrijeme njegove vladavine. Unutar tvrđave nalazi se Palača Đenovljanskih guvernera s pokretnim mostom te korzikanski etnografski muzej. Potom dolazimo do Katedrale Djevice Marije, izgrađene 1619.godine. Na trgu ispred Katedrale izvršena su posljednja smaknuća korzikanskih razbojnika (Torre, Spada 1934.g).

  U blizini Katedrale nalazi se kuća u kojoj je živjela obitelj Victora Hugoa te sam Victor Hugo do svoje prve godine.

  Tura vlakićem završava kod trga Svetog Nikole nakon koje imamo sat i pol slobodnog vremena za vlastite aktivnosti.

  Polazak autobusom s trga Svetog Nikole u 14:00 sati, dolazak u hotel po prtljagu te transfer autobusom prema zračnoj luci.

  CIJENA: bit će naknadno objavljena

   

  04.11.2018. - 14:45 sati polazak iz hotela, transfer autobusom do zračne luke

  04.11.2018. - 17:15 sati polazak zrakoplova iz Bastije za Zagreb, predviđeno slijetanje u Zagreb u 18:35 sati

   

 • Pogledaj galeriju

  Cors Hotel

  8.0 /10
  Check-in: 16:00
  Check-out: 11:00

  Cors'Hotel nalazi se u Bigugliji, na pola puta između međunarodne zračne luke Poretta i centra Bastije. U blizini hotela nalaze se pješčane plaže omeđene parkom s drvećem i borovom šumom. Hotel je otvoren cijele godine te je dostupan 0-24 h osiguravajući toplu dobrodošlicu i opušten i ugodan odmor.

  Hotel ima 60 klimatizitranih i suvremeno opremljenih soba. Također svim klijentima hotela dostupna je terasa na otvorenom, bar, tenisko igralište te veliki vanjski bazen.

 • Bastia

  Bastia – je glavni grad sjeverne Korzike; najveća francuska luka u Sredozemnom moru po broju putnika, glavni grad talijanskog dijela Korzike i prvo mjesto koje ugledaju putnici, jer je Bastia najbliže talijanskoj obali - toskanski arhipelag i otok Capraia dobro se vide s mora. Bastia je i vječna suparnica glavnog grada južne Korzike- Ajaccio. Dok je Ajaccio odmah prihvatio francusku kulturu i jezik, Bastia gleda na Tirensko more, otok Elbu i Toskanu u Italiji- otkuda potječe korzikanski jezik i karakteristična arhitekturna obilježja Bastije.

  Drevni dio Bastije ili Terra Vechia – labirint je uskih uličica i stepenica, koje poveziju njezina tri najvažnija dijela- staru luku, trg s tržnicom i trg Saint- Nicolas. Najupečatljivija je Terra Vechia s katedralom Sain-Jean-Baptiste kada se gleda s mora s planinskim vrhuncima u pozadini. Trg Saint-Nicolas s druge strane više podsjeća na centar nekog toskanskog gradića, gdje glavni trg čuvaju od sunca ogromne platane s karakterističnim velikim krošnjama. Pripadnost Korzici odaje kip Napoleona Bonapartea u sredini gradskog trga (iako je rodni napoleonov grad Ajaccio). Terra Nova ili Nova Bastija je tvrđava, koja se proteže kroz Terra Vechia, i u kojoj se danas nalazi gradski muzej, dvije crkve, restorani, stambene kuće i škola.

  Bastia Korzika FlyMeAway

  Tijekom ljetne sezone u crkvama Bastie, kao i u drugim dijelovima grada, kulturnim centrima i koncertnim prostorima pod otvorenim nebom često se održavaju korzikanski pjevački koncerti (grupa kao što su Barbara Fortuna, A Filetta, Tavagna ili Tempus Fugit), koncerti tradicionalne korzikanske glazbe s malim nacionalnim akcetom (Diana di l’Alba), kao i koncerti popularne world music grupe I Muvrini. Treba samo pratiti plakate koje ćete naći na uličnim zidovima.

   

  Poluotok Cap Corse

  Poluotok Cap Corse kao da je kažiprst Korzike, koji pokazuje na sjever, u smjeru Francuske. Cap Corse je uglavnom pokriven mirisnim grmljem maquisa i stjenovitim brežuljcima, odakle se pruža pogled na Sredozemno more i s istočne strane poluotoka- na talijanske otoke - Capri i Elba.

  Nama se najviše svidjelo maleno naselje Erbalunga na istočnoj obali, tek nekoliko kilometara ka sjeveru od Bastije. Ovdje su kuće sagrađene na samom rubu stijena, i stepenicama se može sići do vode. Restorančići u dvorištima kuća vabe na ulazak i isprobavanje jakog vina Cap Corsi, koje se tako i zove - Cap Corse, a ruševine đenovskog tornja na obali mora poslužit će kao odlična pozadina za fotografiranje.

  Općina Centuri nalazi se na sjeverozapadu Cap - Corsa i poznata je po tome, što u jednom od mnogobrojnih lučkih restorana možete probati svježe plodove mora, koje su ulovili lokalni ribari. U ponudi je razna riba, hobotnice, a posebno se ističu jastozi (pripremljeni na žaru ili s tjesteninom u posebnom umaku). Ne zaboravite naručiti odgovarajuće bijelo ili rose vino Cap Corsi. Odavde se možete uputiti na šetnju po šetnici koja će vas odvesti na krajnji sjever poluotoka. U Centuriju možete razgledati nekoliko drevnih đenovskih tornjeva, koje su sagradili stanovnici poluotoka za zaštitu od razbojnika.

  Centuri FlyMeAway Korzika

  Nonza je maleno naselje na zapadnoj strani poluotoka sagrađeno visoko nad morem i sa sivom kamenom plažom u podnožju, sa iznimnom katedralom u baroknom stilu na samom kraju ceste koje okružuje mnogobrojne kuće s kraja 19.st. s velikim palmama u vrtovima. Prekrasno mjesto minulog doba– belle epoque. Jedino što vam preostaje- je pričekati zalaz sunca na terasi restorana, koji se nalazi u ruševinama drevne utvrde i uživati u lokalnom Cedratu (cédrat – prethodnik limuna) ili u likeru od kestena.

  Saint- Florent se nalazi 25 kilometara ka zapadu od Bastije na suprotnoj obali Cap Corse. Put do ovog prekrasnog grada s puno jahti vodi po prijelazu Col de Teghime, odakle se pruža prekrasan pogled na Bastiju, jezero Biguglia i toskanski arhipelag na istoku i saint Florent i pustinju Agriates na zapadu. Još nekoliko kilometara po serpentinskoj cesti komune Patrimonio s pogledom na okolne vinograde, koji pokrivaju sve okolne padine - i eto nas u malenom gradiću Saint-Florent. Ovdje se možete naći u višejezičnom društvu raznih turista, sjesti u restorančić ili posjetiti popularni glazbeni festival Porto Latino. Također, možete se i sakriti na jednu od mnogobrojnih plaža s bijelim pijeskom na južnoj strani gradića, do kojih možete dođi pješke ili jednim od redovitih brodića.

   

  Calanques

  Calanques ili sredozemni fjordovi - prave su vizitke Korzike. I sam dolazak u naselje Porto na zapadu otoka, prava je avantura: povremeno će autobus morati voziti u rikverc po cesti s jednom trakom kako bi se mimoišao s automobilom iz suprotnog smjera. Ako pogledate u vis- vidjet ćete strme stijene, a stotinjak metara ispod vas pjenit će se Sredozemno more. Savjetujemo Vam razgledati Calanques i Porto navečer, jer sunčane zrake na zalasku boje pješčane stijene u žarko crvenu boju. Dio ceste poslije Porta potpuno je različit od svega što ste do tada vidjeli: cesta vijuga među žarko crvenim stupovima od pješčanog kamena, ispod vas svjetluca tirkizno more. Malo dalje susrest ćete zaštitnu kulu Torgia, koja je istovremeno ispunjavala funkciju i tornja i svjetionika, i oko sat vremena možete šetati uz more. Calanques i cesta do njih - možda je najživpisnija poznata sredozemna obala.

  Calanques FlyMeAway Korzika

  Obalno područje s Calanques u prirodnom rezervatu Scandola uključeno je u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Nazubljene stijene i pješčani stupovi mogu se vidjeti s mora, a roniocima se otvara raznoliki podvodni svijet.

  Po ljeti ovaj kutak Korzike nudi još jedan užitak. Kada se u planinama topi snijeg, u nekim rijekama u blizini Porta formiraju se prirodni bazeni. U njima se voda zagrijava do vrlo ugodne temperature, slične tropskoj, što omogućuje uživanje u slatkoj vodi.

   

  Calvi

  Calvi je središte odmora na Korzici. Plažu Grande Plage bi, vjerojatno, mogli zamjeniti za kraj nekog tropskog otoka, kada u pozadini ne bi bilo tvrđave Calvi, kao i ogromnih brodova SNCM, koji ovamo pristižu iz Marseillea i Nice. Ovo je divno mjesto za obiteljski odmor, ali i za sve ljubitelje vodenih sportova. Dno mora je pješčano a prozirnost vode je besprijekorna. U centru Calvi, kod luke s jahtama, razgledat ćemo tzv. Slani toranj, ili genovski zaštitni toranj, koji se danas s pravom smatra nacionalnim spomenikom francuske arhitekture.

  Calvi FlyMeAway Korzika

  Ille Rousse

  Ile Rousse ILI Grimizni otok je maleni gradić na drugoj strani planinskog lanca Cap Corsa. Povijest ovog naselja usko je povezana s periodom nezavisne Korzike i nacionalnim herojem Pasquale Paoli, koji je 1758. god. ovdje osnovao naselje, koje je agresorima iz Genove bilo teško osvojiti. U Ile Rousse nalazi se ugodna i sigurna luka, koja je zaštićena od otvorenog mora nizom grimiznih granitnih otoka. Kroz Ille Rousse prolazi željeznička pruga, koja povezuje Calvi s Bastijom i Ajacciom. Ova uskotračna željeznica je pravo inžinjersko remek djelo, u gradnji je pomogao i Gustave Eiffel, koji je sudjelovao i u gradnji vijadukta Vecchio, visine 94m. Putovanje iz Ille Rossea u Ajaccio pružit će vam bajkovitu mogućnost za istraživanje otočnog planinskog masiva iz udobnosti fotelje u vlaku.

  Ille Rousse FlyMeAway Korzika

   

Nazad
Up