Kojim jezikom govore na Korzici?
Preskočite do glavnog sadržaja

Kojim jezikom govore na Korzici?

Korzika - FlyMeAway Putnička agencija

 

Vjerojatno, pošto se pitate ovo pitanje, niste nikada bili na Korzici te Vas zanima kojim jezikom govore stanovnici Korzike.

Ovo pitanje je više nego legitimno, s obzirom da je ovaj otok imao vrlo posebnu i burnu povijest i vidio smjenu i vladavinu različitih kultura i civilizacija.

 

Korzika 2018 - FlyMeAway Putnička agencija

 

Ukoliko se nalazite na Korzici i želite pitati prolaznika informaciju o najboljoj plaži ili možda naručiti neki lokalni kulinarski specijalitet, imate barem 3 opcije:

 

  • Francuski. Prva opcija je i najuobičajenija ali ne i najočitija. Zbog njegovog smještaja i povijesti, ne povezuju svi ovaj otok s Francuskom. Međutim, na Korzici se govori francuski, jezik koji možete koristiti slobodno tijekom Vašeg boravka na ovom prekrasnom otoku.

 

  • Korzikanski. Korziku prožima jak nacionalni duh. Toliko jak da se čak i danas na ovom otoku govori korzikanski (Corsu) jezik i to tečno. Corsu jezik je vrlo poseban jezik, mješavina talijanskog s elementima francuskog jezika i malo sardinskog dijalekta. Zapravo, kao što možete zamijetiti dolaskom na Korziku, korzikanski jezik vrlo je sličan talijanskom. Kako biste dobili ideju koliko Korzikanci njeguju svoj jezik reći ćemo samo kako gotovo svi putokazi na Korzici imaju natpise na francuskom i korzikanskom jeziku.

 

  • Talijanski. Pošto se Korzika nalazi vrlo blizu Italije te veliki broj turista svake godine dolazi u posjet i odmor na ovaj magičan otok, možete čuti i talijanski jezik. Upravo iz tog razloga, iako ne uvijek, na Korzici se naširoko govori talijanski jezik, posebno osoblje hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata.

 

Također ne smijemo zaboraviti engleski jezik, pošto Korziku svake godine posjećuju turisti iz cijelog svijeta kako bi se divili destinaciji čiji nadimak, nije slučajno, „Otok ljepote“.

 

Korzika 2018 - FlyMeAway Putnička agencija

 

FlyMeAway Putnička agencija organizirala je cherter let na Korziku u terminu 1.11. - 4.11.2018. - odlična prilika za posjetiti ovaj svakako zanimljiv i magičan otok, direktim letom iz Zagreba!

Up