Farski otoci - USKRS 2019
Preskočite do glavnog sadržaja
19.04.2019
ZAG-FAE 13:15 - 16:55
23.04.2019
FAE-ZAG 12:30 - 18:15

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu.

Dopuštena prtljaga 8kg ručna prtljaga i 23kg predana prtljaga.

Piće na letu uključeno.

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu. Prtljaga 8kg ručna + 23kg predana uključeno u cijenu.

Piće na letovima uključeno.

Odličan 4* hotel s uključenim doručkom.

Voditelj putovanja na Hrvatskom jeziku.

Garantirano putovanje!

PRISTOJBE ZRAČNIH LUKA UKLJUČENE U CIJENU!

Rezerviraj putovanje već za 700 Kn!

 

GARANTIRANO

Posjetite netaknutu prirodu, prekrasne krajolike i prave prirodne ljepote koje nisu uništene turističkim gužvama. Budite jedan od rijetkih posjetitelja koji su imali mogućnost posjetiti Farske otoke!

 • 19. travanj 2019.

  Sastanak putnika s voditeljem putovanja na odlaznom terminalu (1. kat) Međunarodne zračne luke Zagreb „Franjo Tuđman“ 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Farske otoke (Vágar) s među stajanjem u Linzu (putnici ostaju u zrakoplovu). Slijetanje u Zračnu luku Vágar (Farski otoci) predviđeno u 16:55 sati. Po dolasku u zračnu luku Vágar predlažemo fakultativni izlet Gásadalur vodopad.

   

  Gásadalur vodopad

  19. travanj 2019.

  Nakon slijetanja u Zračnu luku na Farskim otocima čeka nas transfer za hotel. Slobodno poslije podne. Predlažemo fakultativni izlet Gásadalur vodopad. Na izlazu iz Zračne luke čeka nas autobus s lokalnim vodičem te ćemo se uputiti u malo mjesto zvano Gásadalur, gdje ćemo obići prekrasan vodopad Múlafossur. Ovaj vodopad je jedna od najimpozantnijih i najpoznatijih atrakcija na Farskim otocima. Slijedi obilazak ovog malog mjestašca te slobodno vrijeme za razgledavanje i fotografiranje. Nakon obilaska ovog šarmantnog mjesta autobusom ćemo se uputiti prema hotelu Føroyar u glavnom gradu Torshavn, putem ćemo vidjeti prekrasan krajolik i čuti nešto više o Farskim otocima.

  Dolazak u hotel oko 20:00 sati. Slobodna večer. Noćenje

  FlyMeAway - Farski otoci Uskrs - Vodopad

   

  Nacionalni muzej Torshavn i otok Nólsoy

  20. travanj 2019.

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet u poučni Nacionalni Muzej u Torshavnu i na otok Nólsoy. Nakon doručka okupljanje ispred hotela u 10:00 sati te odlazak autobusom na izlet. Današnji izlet započinjemo posjetom Nacionalnog Muzeja u Torshavnu. Lokalni vodič će nam ispričati povijest Farskih otoka te razne zanimljivosti o ovim teško dostupnim otocima te ćemo u muzeju vidjeti razne zanimljive ostatke povijesti.

  Muzej Torshavn - FlyMeAway - Farski otoci Uskrs

  Nakon obilaska muzeja uputit ćemo se prema luci u gradu Torshavnu gdje ćemo se ukrcati na jedan brod kojim ćemo se prevesti do obližnjeg otoka zvanog Nólsoy, vožnja traje oko 20 minuta. Ovdje ćemo otkriti otok koji je totalno drugačiji od Europe 2019. godine – otputovat ćemo nekoliko desetljeća u povijest. Dolaskom u Nólsoy čeka nas topli ručak i riba spravljena na lokalni način.

  Nakon ručka uputit ćemo se u podrum Turističkog ureda gdje ćemo vidjeti brod „Diana Victoria“ kojim je lokalni heroj Ove Joensen, 1986. godine, veslao od Nólsoya do Danske. Zatim ćemo se uputiti u šetnju i obilazak otoka, koji broji oko 200 stanovnika. Tijekom obilaska otoka čut ćemo priču o nekadašnjim stanovnicima, srest ćemo pokoju ovcu koja slobodno paše livadama otoka te iskoristiti svaki trenutak za prekrasan pogled i stanku za fotografiju.

  Nakon obilaska otoka kratko vrijeme slobodno za posjet jedinom pubu na otoku ili za fotografiranje prekrasne prirode. Ukrcaj na brod koji će nas prevesti nazad u Torshavn. Brod kreće u 16:50 sati. Dolazak u hotel oko 17:30 sati. Slobodno poslije podne. Noćenje.

  Nolsoy - Farski otoci Uskrs - FlyMeAway

   

  Sjeverni otoci

  21.travanj 2019.

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet na Sjeverne otoke. Polazak autobusom ispred hotela u 10:00 sati. Vožnja prekrasnim krajolikom uz razne zanimljive informacije koje će nam pružiti lokalni vodič. Prva postaja je vikinška nastamba Leirvík. Vidjet ćemo ostatke nekadašnjeg imanja Vikinga. Nastavljamo sjeverno te ćemo proći kroz podvodni tunel koji nas vodi do drugog po veličini grada – Klaksvík. U Klaksvíku ćemo posjetiti Christianskirkjan – moderna Kršćanska crkva. Za ovu crkvu kažu da je jedna od najljepših crkvi na Farskim otocima

  U 12:30 sati slijedi topli ručak u restoranu u Klaksvíku.

  Klaksvik - Farski otoci Uskrs - FlyMeAway

  Nakon ručka autobusom ćemo se odvesti do najsjevernijeg mjesta na Farskim otocima – Viðareiði, gdje se nalazi druga najviša litica u Europi – 754 metara visine. S ovog mjesta pruža se prekrasan pogled na otoke Fugloy, Svínoy, Borðoy and Kunoy.

  Nakon obilaska Viðareiði zaputit ćemo se na otok Kunoy gdje možemo vidjeti jedne od rijetnkih i najljepših plantaža na ovim otocima. Slobodno vrijeme za razgledavanje. Povratak autobusom u hotel. Dolazak u hotel oko 17:00 sati. Slobodna večer. Noćenje.

  Viđuri - Farski otoci Uskrs 2019 - FlyMeAway

   

  Vestmanna „ptičje stijene“

  22. travanj 2019.

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na jedan od najpoznatijih izleta na Farskim otocima – Vestmanna.

  Polazak autobusom ispred hotela u 09:00 sati. Autobusom ćemo se uputiti u mjesto Vestmanna gdje ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo otići na dvosatnu uzbudljivu vožnju. Ovo je jedan od najpoznatijih i najposjećenijih izleta na Farskim otocima. Plovit ćemo u razne špilje, kroz uske tjesnace te ćemo se približiti vrlo blizu 700 metara visokim stijenama gdje se razne ptice gnijezde, kao što su Tupik (Puffin), Njorke, Fulmarus, Rissa (troprsti galeb). Nekada, a ponekad i u današnje doba,lokalni stanovnici su se penjali na vrhove klifova kako bi pokupili ptičja jaja koja se smatraju delikatesom na Farskim otocima.

  Vestmanna - Farski otoci Uskrs 2019 - FlyMeAway

  Nakon vožnje brodom vračamo se u luku u Vestmanni gdje ćemo se uputiti u restoran Fjørukrógvin kako bi se okrijepili uz topli ručak. Nakon ručka slobodno vrijeme za razgledavanje ili mali Shopping u obližnjem dućanu. Povratak u hotel oko 14:00 sati. Slobodno poslijepodne, predlažemo obilazak Torshavna te večeru u nekom od restorana u centru grada. Noćenje.

   

  23. travanj 2019.

  Doručak u hotelu. Slobodno prijepodne.

  Odjava iz hotela Føroyar te polazak autobusom u 10:00 sati prema zračnoj luci Vágar. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 12:30 sati, tehničko stajanje u Linz (putnici ostaju u zrakoplovu) te nastavak leta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen u 18:15 sati.

  Atlantic Airways - Farski otoci Uskrs - FlyMeAway

 • Múlafossur vodopad - Farski otoci - FlyMeAway
  Pogledaj galeriju

  Gásadalur vodopad

  19.04.2019 Polazak autobusom sa zračne luke na Farskim otocima u 17:00 sati. Trajanje izleta 3 sata.
  Cijena: 450 HRK
  Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Na izlazu iz Zračne luke čeka nas autobus s lokalnim vodičem te ćemo se uputiti u malo mjesto zvano Gásadalur, gdje ćemo obići prekrasan vodopad Múlafossur. Ovaj vodopad je jedna od najimpozantnijih i najpoznatijih atrakcija na Farskim otocima. Slijedi obilazak ovog malog mjestašca te slobodno vrijeme za razgledavanje i fotografiranje. Nakon obilaska ovog šarmantnog mjesta autobusom ćemo se uputiti prema hotelu Føroyar u glavnom gradu Torshavn, putem ćemo vidjeti prekrasan krajolik i čuti nešto više o Farskim otocima. Dolazak u hotel oko 20:00h.

  Zatvori opis
  Nolsoy - Farski otoci Uskrs 2019 - FlyMeAway
  Pogledaj galeriju

  Nacionalni muzej Torshavn i otok Nólsoy

  20.04.2019 Polazak autobusom iz hotela u 10:00 sati. Trajanje izleta 7,5 sati.
  Cijena: 940 HRK
  Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Nacionalni Povijesni Muzej, ručak u Nólsoyu, vožnja brodom.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Nakon doručka okupljanje ispred hotela u 10:00 sati te odlazak autobusom na izlet. Današnji izlet započinjemo posjetom Nacionalnog Muzeja u Torshavnu. Lokalni vodič će nam ispričati povijest Farskih otoka te razne zanimljivosti o ovim teško dostupnim otocima te ćemo u muzeju vidjeti razne zanimljive ostatke povijesti.

  Nakon obilaska muzeja uputit ćemo se prema luci u gradu Torshavnu gdje ćemo se ukrcati na jedan brod kojim ćemo se prevesti do obližnjeg otoka zvanog Nólsoy, vožnja traje oko 20 minuta. Ovdje ćemo otkriti otok koji je totalno drugačiji od Europe 2019. godine – otputovat ćemo nekoliko desetljeća u povijest.

  Dolaskom u Nólsoy čeka nas topli ručak i riba spravljena na lokalni način.

  Nakon ručka uputit ćemo se u podrum Turističkog ureda gdje ćemo vidjeti brod „Diana Victoria“ kojim je lokalni heroj Ove Joensen, 1986. godine, veslao od Nólsoya do Danske. Zatim ćemo se uputiti u šetnju i obilazak otoka, koji broji oko 200 stanovnika. Tijekom obilaska otoka čut ćemo priču o nekadašnjim stanovnicima, srest ćemo pokoju ovcu koja slobodno paše livadama otoka te iskoristiti svaki trenutak za prekrasan pogled i stanku za fotografiju. Nakon obilaska otoka kratko vrijeme slobodno za posjet jedinom pubu na otoku ili za fotografiranje prekrasne prirode. Ukrcaj na brod koji će nas prevesti nazad u Torshavn. Brod kreće u 16:50 sati. Dolazak u hotel oko 17:30 sati.

  Zatvori opis
  Viduri - Farski otoci Uskrs 2019 - FlyMeAway
  Pogledaj galeriju

  Sjeverni otoci

  21.04.2019 Polazak autobusom iz hotela u 10:00 sati. Trajanje izleta 7 sati.
  Cijena: 990 HRK
  Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ručak u Klaksvíku, ulaznicu u Christianskirkjan.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Polazak autobusom ispred hotela u 10:00 sati. Vožnja prekrasnim krajolikom uz razne zanimljive informacije koje će nam pružiti lokalni vodič. Prva postaja je vikinška nastamba Leirvík. Vidjet ćemo ostatke nekadašnjeg imanja Vikinga. Nastavljamo sjeverno te ćemo proći kroz podvodni tunel koji nas vodi do drugog po veličini grada – Klaksvík. U Klaksvíku ćemo posjetiti Christianskirkjan – moderna Kršćanska crkva. Za ovu crkvu kažu da je jedna od najljepših crkvi na Farskim otocima.

  U 12:30 sati slijedi topli ručak u restoranu u Klaksvíku. Nakon ručka autobusom ćemo se odvesti do najsjevernijeg mjesta na Farskim otocima – Viðareiði, gdje se nalazi druga najviša litica u Europi – 754 metara visine. S ovog mjesta pruža se prekrasan pogled na otoke Fugloy, Svínoy, Borðoy and Kunoy. Nakon obilaska Viðareiði zaputit ćemo se na otok Kunoy gdje možemo vidjeti jedne od rijetnkih i najljepših plantaža na ovim otocima. Slobodno vrijeme za razgledavanje.

  Povratak autobusom u hotel. Dolazak u hotel oko 17:00 sati.

  Zatvori opis
  Vestmanna - Farski otoci Uskrs 2019 - FlyMeAway
  Pogledaj galeriju

  Vestmanna „ptičje stijene“

  22.04.2019 Polazak autobusom iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 5 sati.
  Cijena: 990 HRK
  Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, izlet i vožnja brodom u Vestmanni, ručak u Vestmanni.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Polazak autobusom ispred hotela u 09:00 sati. Autobusom ćemo se uputiti u mjesto Vestmanna gdje ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo otići na dvosatnu uzbudljivu vožnju. Ovo je jedan od najpoznatijih i najposjećenijih izleta na Farskim otocima.

  Plovit ćemo u razne špilje, kroz uske tjesnace te ćemo se približiti vrlo blizu 700 metara visokim stijenama gdje se razne ptice gnijezde, kao što su Tupik (Puffin), Njorke, Fulmarus, Rissa (troprsti galeb). Nekada, a ponekad i u današnje doba, lokalni stanovnici su se penjali na vrhove klifova kako bi pokupili ptičja jaja koja se smatraju delikatesom na Farskim otocima.

  Nakon vožnje brodom vračamo se u luku u Vestmanni gdje ćemo se uputiti u restoran Fjørukrógvin kako bi se okrijepili uz topli ručak. Nakon ručka slobodno vrijeme za razgledavanje ili mali Shopping u obližnjem dućanu. Povratak u hotel oko 14:00 sati.

  Zatvori opis
  Farski otoci - svi izleti

  Farski otoci - SVI IZLETI

  19.04.2018 Sva 4 izleta uključena u cijenu - 450 Kn niža cijena. Nije potrebno odabrati ostale izlete prilikom rezervacije opcije svih izleta.
  Cijena: 2,920 HRK
  Cijena uključuje sve razglede prema planu i programu gore navedeni u pojedinačnom opisu izleta. Cijena snižena 450 Kn.
  Pregled opisa Zatvori opis

  Farski otoci - SVI IZLETI - uključuje sva 4 navedena izleta po cijeni sniženoj za 450 Kn ukupno (ili Gásadalur vodopad izlet besplatno):

  19.4.2019.: Gásadalur vodopad

  20.4.2019.: Nacionalni muzej Torshavn i otok Nólsoy

  21.4.2019.: Sjeverni otoci

  22.4.2019.: Vestmanna „ptičje stijene“

  Zatvori opis
 • Doručak uključen
  Pogledaj galeriju

  Hotel Føroyar

  8.5 /10
  Check-in: 14:00
  Check-out: 11:00

  Izgrađen od strane poznatih danskih arhitekata Friis & Moltke, Hotel Foroyar **** nalazi se oko 2 km od glavnog grada Farskih otoka i fjorda Nolsoy, na koji gledaju prozori hotela. Sobe su uređene u umirujućim tonovima i u svijetlom modernom stilu prema dizajnu Philippea Starcka i Montane. Na krovu hotela raste trava i ovce pasu u blizini zgrade. Najbliža autobusna stanica udaljena je samo 5 minuta pješice.

  Prostrane i udobne sobe hotela nude sve pogodnosti: grijanje, kabelsku i satelitsku televiziju, Wi-Fi, mini bar, sušilo za kosu, sve za pripremu kave / čaja. Na recepciji se nalazi sef.

  Doručak i večera nude se u hotelskom restoranu, a pića su dostupna u baru.

  Unajmljeni automobil može se parkirati na besplatnom parkiralištu.

  Doručak se poslužuje od 07:00 sati do 10:00 sati.

 • Ovo putovanje nije namijenjeno obožavateljima burnog noćnog života ili urbane vreve. Na Farske otoke odlaze oni koji u Europi žele pronaći netaknutu prirodu, prekrasne krajolike, prave prirodne ljepote neuništene turističkim gužvama. Nisu slučajno čitatelji National Geographica 2015. godine izabrali baš taj arhipelag kao pobjednika na natječaju Must see destinacije!

  Farski otoci - Uskrs 2019 - FlyMeAway

  Farski otoci

  Arhipelag se sastoji od 18 otoka vulkanskog porijekla (17 od njih su naseljeni), koji se nalaze u sjevernom Atlantiku, u centru tople Golfske struje, gotovo jednako udaljeni od Islanda i Škotske, a udaljeni od obale Norveške. Politički oni pripadaju Danskoj, ali uživaju široku autonomiju – imaju vlastiti parlament, čiji je čelnik premijer. Parlament provodi otočnu samoupravu, ostavljajući Danskoj samo obranu, vanjske i pravne poslove. Vjeruje se da su prvi stanovnici otoka bili irski redovnici koji su na nenaseljene otoke došli oko 600. godine. Dva stoljeća kasnije, otok su kolonizirali norveški Vikinzi - Grimur Kamban se spominje kao prvi norveški useljenik. U sadašnjem glavnom gradu Torshavn, Norvežani su osnovali vlastiti parlament (Aiting), koji je rješavao razna bitna pitanja za otočane.

  Oko 1000. godine nakon krvavih sukoba otoci su usvojili kršćanstvo i bili podređeni kralju Norveške, a 1380. godine zajedno s Norveškom - ujedinjeni s Danskom. Nakon završetka napoleonskih ratova u ranom 19. stoljeću, Danska je bila prisiljena ustupiti Norvešku Švedskoj, ali je pod svojom vlašću ostavila Farske otoke. Tek je 1948. Godine, nakon usvajanja zakona o samoupravi, Farsko otočje službeno postalo autonomno područje u Kraljevini Danskoj. Unatoč činjenici da je arhipelag priznao moć danske krune, nikada nije bio dio Danske.

  Farski otoci, za razliku od Danske, nisu članica Europske unije i imaju nezavisni status u Sjevernom savezu. Arhipelag ima vlastitu zastavu, valutu - kruna Farskih otoka, koja je u opticaju uz dansku krunu, kao i farski jezik koji se uči u školama kao prvi jezik i koji je najbliži drevnom norveškom jeziku. Na ovu autonomnu regiju Danske ne primjenjuje se Schengenski sporazum i svi ugovori o gospodarskoj suradnji sklapaju se izravno - bez uključivanja danskih vlasti. Gospodarsku osnovu Farskih otoka čini ribarstvo, koje tvori 80% bruto domaćeg proizvoda. Tradicionalna grana je industrija povezana s lovom kitova. Ona je danas pod udarom ekoloških aktivista. Posljednjih godina snažno se razvija turizam i uslužne djelatnosti, kao i prerada vune, a vunene pulovere ukrašene pahuljicama, moguće je pronaći i u Japanu.

  Optimističko raspoloženje među otočanima stvorilo je otkriće rezervi nafte u vodama koje pripadaju arhipelagu, čija je studija, međutim, stvar budućnosti. Farski otoci ne plaćaju porez Danskoj, ali dobivaju subvencije od nje, koje iznose oko 14% bruto domaćeg proizvoda. Ove velikodušne subvencije, osobito nakon ekonomske krize, kada su Farski otoci bili pred bankrotom, jedan su od razloga zašto arhipelagom nikada ne dominiraju oni koji bi željeli potpunu neovisnost Farskih otoka.

  U glavnom gradu Farskih otoka, Torshavn, žive 2 od svakih 5 stanovnika arhipelaga, čiji broj se približava 20 000. Ovdje je koncentriran društveni i kulturni život otoka, ovdje je smješten parlament arhipelaga i uprava, kao i veselo ukrašene zgrade. Ovdje možete pogledati zbirke muzeja, ali i upoznati se s nevjerojatno bogatim glazbenim životom ili jednostavno provesti vrijeme u pubu u društvu lokalnih, suzdržanih i tihih muškaraca, s licima izmučenim vjetrovima.

   

  FlyMeAway savjetuje

  Glavni razlog zbog kojeg morate posjetiti Farske otoke, bez sumnje je priroda. Netaknuta, čista, divlja, podvrgnuta neumoljivim vjetrovima Sjevernog Atlantika i stalnim promjenama vremenskih uvjeta, neće razočarati nijednog ljubitelja dramatičnih krajolika. Potpuno je svejedno hoćete li krenuti pješke ili ćete razgledati strme i nepristupačne litice koje dijele arhipelag sa sjevera ka zapadu, s palube broda, ili ćete pak krenuti cestama i tunelima vrhunske kvalitete, koje povezuju veći dio otoka. Farski otoci su odredište iz snova za one koji vole promatrati ptice, jer ovdje se gnijezdi jedna od najvećih kolonija gnjuraca i najveća na svijetu obitelj zlogodica. Ovdje možete otići na more i susresti kitove i dupine. Također možete, s ruksakom prebačenim preko ramena, istraživati otok za otokom, penjati se na brda i spuštati se u zelene doline, prekrivene bujnom travom, gdje povremeno promiču drijenkom pokriveni krovovi kuća. Možete promatrati slap koji bez zaustavljanja teče izravno u ocean, čekati dok se diže magla, kako bi ugledali potresnu sliku prirode i shvatili beznačajnost čovjeka pred njezinom velikom snagom. „Mjesto za one koji vole Sjever. Svidjet će im se svaki četvorni metar,” - kažu znalci.

  Ovo putovanje namijenjeno je onima: koji uživaju u prekrasnom krajoliku i autentičnom okolišu neiskvarenom turizmom, onima koji se ne boje promjenjivih vremenskih uvjeta, a žele saznati zašto su čitatelji časopisa „National Geographic” proglasili Farske otoke najboljom putničkom destinacijom. Temperatura zraka oko 6C-8C tijekom dana, oko 4C noću. Vremenskim uvjeti: vrlo promjenjivi - kratkotrajna kiša moguća je nekoliko puta dnevno. Moguć je čak i snijeg, vrlo vjetrovito, dnevno svjetlo - 16 sati. Potrebno je ponijeti vodootpornu i otpornu na vjetar toplu jaknu, po mogućnosti i takve hlače, vodootpornu obuću, pogodnu za hodanje (čizme, cipele). Kape i rukavice na Farskim otocima korisne su čak i ljeti.

  Farski otoci - Uskrs 2019 - FlyMeAway

 • Preuzmite program putovanja i opis svih izleta u prikladnom .pdf formatu. Pogodno za ispis (print) ili za slanje prijateljima!

  Za pregled programa, pritisnite na naslov ispod (Farski otoci - USKRS 2019):

Nazad
Up