10 neizostavnih stvari za ugodno i bezbrižno putovanje
Preskočite do glavnog sadržaja

10 neizostavnih stvari za ugodno i bezbrižno putovanje

10 neizostavnih stvari za ugodno i bezbrižno putovanje

10 neizostavnih stvari za ugodno i bezbrižno putovanje

Planiranje putovanja je umjetnost. Bilo da putujete često ili ne, uvijek je lijep osjećaj kada svoje putovanje isplanirate ispravno. Dobar odmor zahtjeva mnogo planiranja i besprijekornu listu stvari koje morate ponijeti sa sobom prije nego krenete. Zato smo vam odlučili napisati 10 stvari na koje morate misliti kako bi imali bezbrižno i ugodno putovanje. Nadamo se da će vam pomoći u planiranju vašeg slijedećeg odmora.

 

Dokumenti

Stavite sve svoje važne dokumente, kartu, putovnicu, vizu, karticu internacionalnog zdravstvenog osiguranja, kreditne kartice, kontakte za hitne slučajeve i adrese u fascikl koji ćete uvijek nositi sa sobom. Ovo je osobito važno kako bi vam svi dokumenti bili dostupni na jednom mjestu, te da ne bi trebali otvarati torbe kako bi ih pronašli.

Putovnica - Putovanje - FlyMeAway

 

Udobna odjeća

Kada izlazite iz kuće, prva stvar koju želite je da vam je udobno. Pobrinite se da sa sobom ponesete nekoliko komada udobne odjeće u kojoj se možete opustiti. Stavite udobnost prije mode. Isto, naravno, vrijedi i za obuću.

Odjeća i obuća za putovanje - FlyMeAway

 

Novac

Čak i ako sa sobom nosite nekoliko kreditnih kartica i bankomati su posvuda, nemojte zaboraviti ponijeti nešto novca sa sobom. To će vam pružiti sigurnost u najtežim situacijama.

Novac za putovanje - FlyMeAway

 

Karte i vodiči

Ako na neko mjesto idete prvi put nosite sa sobom adresu i broj telefona mjesta u kojem odsjedate. Karte i vodiče isto tako morate obavezno nositi sa sobom. Tako ćete uvijek biti spremni ako se kojim slučajem izgubite na svojem putovanju.

Karte i vodiči za putovanja - FlyMeAway

 

Pribor za prvu pomoć

Pribor za prvu pomoć, kao i lijekove protiv bolova, vrućice i trbuhobolje morate uvijek ponijeti sa sobom, osobito ako putujete s djecom.

Prva pomoć na putovanju - FlyMeAway

 

Knjige

Dobra knjiga vam je najbolja pratnja na putovanju. Spakirajte jednu ili dvije u torbu koju planirate nositi sa sobom. Još je bolje ako imate mogućnost sa sobom ponijeti e-knjigu. Samo se potrudite da su stvari koje stavljate u torbu lagane kako vam ne bi bila teret dok ju nosite sa sobom svaki dan.

Knjige na putovanju - FlyMeAway

 

Gadgete

Mobitel, fotoaparat, prijenosno računalo, tablet punjači i kabeli, produžni kabeli i adapteri sve su predmete koji su postali neophodni kada putujete ovih dana. Pobrinite se da svi stanu u vašu torbu prije nego što napustite svoj dom i krenete na putovanje.

Gadgeti na putovanju

 

Korisni predmeti

Nosite predmete koji uključuju kišobran, sunčane naočale, repelent za komarce , kutiju za šibice, švicarski nožić, losione za zaštitu od sunca, šivaći pribor, gel za dezinfekciju i vlažne maramice. Ovi predmeti mogu vam pomoći ako se nađete u nekoj neugodnoj situaciji na svom putovanju i mogu vam spasiti život.

Korisni predmeti na putovanju - FlyMeAway

 

Društvene igre

Ponesite sa sobom karte ili neke druge društvene igre u kojima uživate. To je dobar način za opuštanje kada ste vani, ili da vam brže prođe vrijeme u sobi ako je vani loše vrijeme. Također, ako odsjedate u hostelu ili hotelu društvene igre su dobar način za upoznavanje novih ljudi i stvaranje novih prijateljstava.

Društvene igre - FlyMeAway

 

Toaletna torbica

Potrudite se da vam torbica bude što lakša. Nosite male pakete paste za zube, kreme za lice za , vodice za ispiranje usta, šampon, regenerator i dezodorans. Nemojte zaboravite uzeti četkicu za zube, češalj za kosu ili ženske higijenske predmete.

Toaletna torbica za putovanje- FlyMeAway

 

Bilo da idete na vikend putovanje ili se pripremate za dvomjesečnu pustolovinu na otvorenom, nadamo se da će vam ove smjernice pomoći u lakšem planiranju vaše najnovije pustolovine.

Up