10 mjesta Barija i Apulije koja očaravaju svakog putoholičara
Preskočite do glavnog sadržaja

10 mjesta Barija i Apulije koja očaravaju svakog putoholičara

10 mjesta Barija i Apulije koja očaravaju svakog putoholičara

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

Apulija, koju mnogi od milja zovu petom talijanske čizme, nalazi se u jugoistočnoj Italiji. Nepravedno zanemarena, obiluje kulturnim spomenicima, kvalitetnom tradicionalnom talijanskom kuhinjom, obalom sa divnim morskim gradovima i pravo je mjesto za doživjeti Italiju kao pravi lokalni stanovnik.

Na našem uskršnjem putovanju možete sudjelovati u izradi domaće tjestenine na ulicama Barija, naučiti kako se radi maslinovo ulje, plivati u tirkiznom moru i ponovno proživjeti povijest Italije. Donosimo vam 10 mjesta koja se nalaze na listi svakog iskusnog putnika Italijom.

 

Nacionalni park Foresta Umbra

Za one koji uživaju u izletima u prirodu i aktivnom odmoru obavezan je odlazak u nacionalni park Foresta Umbra. Šumoviti dio rta Gargano  idealan je za aktivnosti poput planinarenja, ali i lagane šetnje, a za avanturističke duše tu je Jeep tura šumom sa Indianom Giannijem, simbolom Foreste Umbre, koji će vas odvesti na mjesta na koja turisti ne zalaze i omogućiti vam panoramski pogled na jedinstvenu šumu sa krova svojeg vozila.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Firenca južne Italije

Proživite Talijansku povijest u Lecceu, glavnom gradu poluotoka i pokrajine Salento. Uređen u baroknom stilu grad sadrži mnoštvo baroknih kulturnih spomenika te djela antičke i srednjovjekovne arhitekture vrijednih divljenja. Osjećaj povratka u prošlost posjetom ovog grada možete doživjeti na organiziranom izletu FlyMeAway agencije.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Promenada Lungomare Imperatore-Augusto

Promenada Lungomare Imperatore-Augusto savršeno je mjesto za šetnju nakon jutarnje kave ili prije večere u povijesnoj jezgri starog grada u gradu Bariju. Ujutro možete vidjeti ribare koji se vraćaju sa ribarenja i kupiti svježe morske plodove na obližnjoj tržnici. Večernja šetnja promenadom pored velikih povijesnih zidina i suncem koje zalazi nad morem dostojan je uvod u romantičnu večer ili ludi provod u centru Barija.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Alberobello

Neobično mjestašce poznato po Trullima, simpatičnim kamenim nastambama stožastog krova. Primjer su gradnje bez veziva, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamenja iz okolnih polja te su pod zaštitom UNESCO-a.

Bari i Apulija - Alberobello - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Poluotok Salento

Najjužniji dio Apulije jest poluotok Salento . Toplom i prijateljskom atmosferom, grčkom arhitekturom, plažama sa čistim, tirkiznim morem osvojit će vaše srce.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Ostuni

Ostuni često nazivaju Bijelim gradom zbog njegove karakteristične bijele arhitekture i bijelih zidina. Prošećite ovim šarmantnim, srednjevjekovnim gradom i uživajte u pogledu na suncem obasjane bijele kućice koje oživljavaju drvena vrata u raznim bojama te mnoštvo cvijeća i zelenila.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Špilje Grotte di Castellana

Špilje su se počele formirati prije 90 milijuna godina te su ispunjene stalaktitima, stalagmitima i kristalima. Dvije su moguće ture- jedna dužine 1 kilometra i druga dužine 3 kilometra. Neka od kreativnih imena izložaka glase: She-Wolf, the Monuments, the Little Virgin Mary.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Gallipoli

Stari grad Gallipolija nalazi se na otoku koji je sa kopnom povezan mostom. Ima elegantnu, opuštenu atmosferu i veliku pješčanu plažu sa bistrim, toplim morem. Također možete posjetiti Frantoio Ipogeo di Palazzo Granafei podzemnu špilju. Ondje se nalazi izvorna oprema za proizvodnju maslinovog ulja.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Tremiti otočje

Otočje u Jadranskom moru koje je dobilo naziv po povijesti potresa na tom području. Sastoji se od pet malih otoka: San Domino, San Nicola, Capraia, Cretaccio i  Pianosa. Posebno je mjesto zbog bistrog mora i bogatog morskog života. Popularna je destinacija za ronjenje zbog brojnih uvala i morskih špilja.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Castel del Monte

Dvorac Castel del Monte još jedan je talijanski spomenik pod zaštitom UNESCO-a. Sagrađen pod vodstvom Federica II oko 1240. godine. Karakterizira ga neobičan oktogonalni oblik sa oktogonalnim kulama sa svake strane te mistična atmosfera koja ga okružuje. Ako stignete do vrha dvorca možete uživati u nevjerojatnom pogledu na Jadransko more i doline Murgie.

Bari i Apulija - Uskrs 2018 - FlyMeAway

 

Želite li na nekoliko dana živjeti kao rođeni Talijan/anka, probati izvorno maslinovo ulje, kvalitetna talijanska vina, svjedočiti očaravajućim prizorima Talijanske prirode te se kupati u dva mora, rezervirajte uskršnji put u Bari i Apuliju i pođite s nama na mediteransku avanturu!

Up